Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Özel yargıç ne zaman?

Siz Alex’i tartışadurun aslanlar, Türkiye’nin “özel ordusu” 200 bin kişiyi geçmiş...

Türkiye’de bir devlet ordusu var, biliyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetleri, “hazarda” kabaca 665 bin asker... Seferde kaç olur bilmem, genelkurmay bilir.

Bir de devlet polisi var, o da yaklaşık 165 bin kişi, yetersizliğinden yakınılıyor.

Bir de ordu mu polis mi ne idüğü belirsiz bir silahlı kuvvet var, “özel güvenlik”, 200 bini geçmiş! On yıl içinde 300 bini de geçmesi bekleniyor.

Güvenliği devlet sağlayamayınca, hem işsizlere iş bulmak, hem maaşı yetmeyen yetenekli ya da emekli polislerin özel sektöre geçebilmelerine olanak sağlamak, hem de Amerikan dizi ve filmlerinin etkisiyle, ama asıl “kendi göbeğini kendi kesmek” dürtüsüyle büyük şirketler özel güvenlik elemanları çalıştırmaya başladılar. Şirketlere bu kadroları sağlayan şirketler de kuruldu pıtırak gibi.

Bu eleman sağlayıcı kuruluşların patronları arasında Veli Küçük, Nuri Gündeş, Yavuz Ataç gibi tanıdık “emekli ağabey” isimleri de varmış! Ne hikmetse narkotikçiler falan da girmiş piyasaya. (Onları kınayamayız, “anladıkları işi” yapıyorlar, ne yapacaklardı, emekli olunca bakkal dükkânı mı açacaklardı yoksa çimento işine mi gireceklerdi?)

Bunların üniformaları farklı farklı. Hani tıpkı Amerikan eyalet polisleri gibi, kimisi siyah, kimisi gri, kimisi yeşil, kimisi kahverengi.

Şimdilik geleni gideni detektörden geçirmek ve “poşetlere bakmak” falan gibi çarçur işlerle uğraşıyorlar. “Büzines” takımına “seküriti” sağlıyorlar. Kimi zaman da “emerceensı” durumları ortaya çıkıyor. Seküriti briiyç!... (Monoton bir kadın sesi dıştan konuşacak, hani her filme dublaj yapan o kadın. Arada çığlık da atar.)

Bir zamanlar çalıştığım televizyon kuruluşu basıldığında kaçacak delik aramışlardı... “Güvenlikçi” de ne halt etsin, adam bankayı soymaya geliyor, vuruyorsun, şirketin sana sahip çıkana ve derdini anlatana kadar aylarca yatıyorsun...

Liberaller, bu “gidişattan” endişe ediyorlar.

Biz de lafı eveleyip gevelemeden daha açık söyleyelim: Bu özel ordu, bu “paramiliter” kuvvet, ileride günün birinde bir tür SA gücüne dönüşebilir mi? İçlerinden boylu poslu, yakışıklı olanlar da bir tür SS kuvveti, ha?

Şimdilik ellerinde ağır silah yok. Yalnızca tabanca, belki kimilerinde de pompalı tüfek. Ama kontrgerillanın “gizli silah depoları” olduğunu da sağır sultan bile biliyor.

İleride “birileri” bu özel güvenlikçileri tek merkeze bağlayıp herhangi bir siyasi kuruluşun özel ordusu gibi kullanmaya kalkabilir mi? Bu hazır kuvvet bazı İttihatçı’ların iştahını kabartabilir mi?

Çünkü bu arkadaşların çoğu “Kurtlar Vadisi müşterisi” maşallah...

Merhum binbaşı Cem Ersever’in bu tür bir örgütlenmenin ilk adımlarını attığı, en azından teorisini yaptığı söylenirdi bir zamanlar...

Şimdi federasyonları da varmış vallahi, Futbol Federasyonu kadar etkin değilse de...

Ayrıca her dört Türk’ten biri de ruhsatlı ya da ruhsatsız “müsellah” durumda, bunu da unutmayalım... Her dört vatandaştan birinin ruh ya da sinir hastası olduğu, genel kültür ve eğitim düzeyi ortalamasının da ilkokul üçüncü sınıf olduğu üniversite araştırmalarıyla kanıtlandı.

Bu tabloya bakıp durun, Mercedes’ten inip bir ayran molası verin bakalım!

Ne güzel bir ülke bu Türkiye bu yahu, böyle böyle Avrupa Birliği’ne girecek inşallah.

Eh, özel ordu da kurdunuz, bakalım özel savcı, özel yargıç ne zaman çıkacak karşımıza?

Akşam, 17.2.2007

Engin ARDIÇ

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şamanist “soycu”lar: Başbuğumuz Atatürk

  Siyasallaşan PKK

  Özel yargıç ne zaman?

  Hakaretçi Paşanın sandık hayali


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004