Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Hakaretçi Paşanın sandık hayali

Yavuz Donat, ‘Hükümetler kurup hükümetler yıkan patronlar kulübü’ olarak bilinen Büyük Kulüp’ün aylık toplantısında anlatmış.

Olayın kahramanı Emekli Tüm General Osman Özbek. Hani şu, Refahyol döneminde Başbakan Erbakan’a ağır hakaretlerde(küfürler mi demeliyim yoksa?) bulunan kişi...

Donat’ın anlattığına göre, Osman Özbek, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden’le Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi’ni (CDP) kurdukları dönemde, iktidara gelmek için ilginç bir oy hesabı yapmış.

Özbek, 2002 seçimlerinde her evden bir Atatürkçü’nün oyunu alarak iktidara geleceklerini hayal etmiş. Donat, eski CDP Genel Başkan Yardımcısı Özbek’in bu planından kendisine bahsettiğini aktardı. Donat, Özbek’in bir gün kendisine gelerek, “Parti kurduk, yüzde 25 oyla iktidara geliyoruz.” dediğini aktardı. Kendisinin buna itiraz ettiğini söyleyen Donat, emekli paşanın, “Bir dakika, sen Atatürkçü değil misin?” tepkisiyle karşılaşmış. Donat bu soruya, “Ben Atatürkçü’yüm, ailem de Atatürkçü. Üstelik ben bir subay kızıyla evliyim.” şeklinde cevap vermiş.

Emekli Tümgeneral bunun üzerine, “İşte sizin evdeki Atatürkçü oyları bizim. Bu yüzden her evden bir Atatürkçü, her on Atatürkçü’den biri bize oy verirse iktidara geliriz.” karşılığını vermiş. Donat’ın, “Paşam siyasette iddialı olmak güzeldir; ama siz bu iddiaya fazla inanmayın. Seçimlerden sonra yengeye mahcup olursunuz. Yüzde 3 oyunuz varsa MHP ile anlaşın, TBMM’ye girin.” önerisine ise masaya vurarak, “Hayır, yüzde 25 ile geliyoruz.” cevabını vermiş.

İşte manzara...

Ben hep, yargıdan çok, eğitimden çok, askerlikten çok siyasetle uğraşan insanları, YÖK’ü, Anayasa Mahkemesini, askeri görevleri bırakıp siyasetle öyle uğraşmaya, parti kurup şanslarını denemeye çağırdım.

Üniforma içinde ya da ülkenin kendilerine emanet ettiği makamlarda konuşunca ses yüksek çıkıyor. Sanki o makamlar ya da üniforma kendilerine siyaset yapsın diye verilmiş gibi misyonlar üstleniyorlar.

Ama işte, siyaset meydanına inip, yollar sandığa düşünce herkesin saçı önüne dökülüyor, ak mı kara mı ortaya çıkıyor.

Gücünüz ne?

Her Atatürkçü’den bir oy!

Hadi al bakalım!

Nerde o oylar?

İbretlik manzara Osman Özbek’inki... Ya da Yekta Güngör Özden’inki...

Şükrü Eruygur Paşa’ya da ADD’de tumturaklı duruşlar sergileyeceğine bunu, yani sandıkta mücadeleyi tavsiye ederiz. Geriye kalan afra – tafralar pek inandırıcı olmuyor artık.

ahmettasgetiren.com.tr, 18.2.2007

Ahmet TAŞGETİREN

19.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şamanist “soycu”lar: Başbuğumuz Atatürk

  Siyasallaşan PKK

  Özel yargıç ne zaman?

  Hakaretçi Paşanın sandık hayali


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004