Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Blair pes etti

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, İngiltere’nin 2008 yılı sonunda Irak’taki tüm askerlerini çekmiş olacağını ileri sürdü. The Guardian’ın, adını açıklamadığı İngiliz yetkililere dayandırdığı habere göre, Londra yönetimi gelecek yıl sonuna kadar Irak’taki tüm birliklerini çekmiş olacak ve süreç, bu yaz 1000 askerin çekilmesiyle başlayacak.

Irak’ta 2008 yılı sonunda sadece birkaç İngiliz askeri öğretmenin kalacağı belirtilen haberde, İngiliz askerlerinin bu sürenin sonuna kadar Irak’ın güneyindeki operasyonlara destek güç olarak katılacağı kaydedildi.

BBC, Blair’in Avam Kamarası’ndaki haftalık konuşması sırasında açıklayacağı takvime göre, Basra’daki 1,500 askerin önümüzdeki birkaç hafta içinde Irak’tan çekileceğini söylemesinin beklendiğini belirtti. BBC’nin kimliğini açıklamadığı hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Blair beklenen konuşmasında, güvenliğin yeterli olması durumunda, Irak’ın güneyinden toplam 3 bin İngiliz askerinin yıl sonuna kadar çekileceklerini de açıklayacak. Başbakan Tony Blair’in böyle bir takvim açıklamasının belirli bir süredir beklenmekte olduğunu belirten BBC muhabiri, bu yıl Noel’e kadar Irak’taki İngiliz askerlerinden toplam 3 bininin ülkelerine geri dönmesinin beklendiğini belirtti. Ancak aynı muhabir, Irak’taki bütün İngiliz askerlerinin 2008’in sonuna kadar ülkelerine geri dönmüş olacakları haberlerinin, “şu andaki gerçekleri yansıtmadığını” kaydetti.

BBC muhabiri, adını açıklamadığı hükümet kaynaklarının kendisine, geri çekilmenin daha önceki beklentilerine göre “birazcık yavaş” olacağını ve “eğer şartlar kötüleşirse, bu sürecin daha da yavaşlayabileceğini” söylediklerini kaydetti. BBC, Blair’in 3 bin askerin çekilmesinden sonra geri kalan askerlerin ne zaman çekileceğini söylemesinin ise beklenmediğini kaydetti. Irak’ta şu anda 7 bin 100 kadar İngiliz askeri bulunuyor. İngiltere’de yayımlanan Sun gazetesinin dünkü sayısındaki haberde de Blair’in, İngiliz askerlerinin 1500’ünün birkaç hafta içinde, 1500’ünün de Noele kadar Irak’tan çekileceğini açıklayacağı belirtildi. Blair’in bürosundan yetkililer, BBC’nin haberi konusunda yorum yapmayı reddettiler.

DANİMARKA DA KISMî ÇEKİLECEK

Danimarka’nın da İngiltere gibi Irak’taki askerlerini çekmeye başlayacağı bildirildi. Danimarka haber ajansı Ritzau, Başbakan Anders Fogh Rasmussen’in, Irak’taki Danimarkalı askerlerin bir bölümünün çekileceği yönünde bugün açıklama yapmasının beklendiğini duyurdu. Irak’ta İngiltere komutası altında halen 470 Danimarkalı asker görev yapıyor. Irak’ta şimdiye kadar 5 Danimarkalı asker öldü. Öte yandan Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer, Başbakan John Howard’a yönelik baskılara rağmen Irak’taki askerlerini çekmeyeceklerini bildirdi.

/ LONDRA

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair pes etti

  Cheney: Onurlu ayrılmak istiyoruz

  ABD’den Kerkük referandumuna destek

  Necef’te bombalı saldırı

  ISIS: K. Kore 4-8 atom bombası üretebilir

  İsrail 3 bin konut yapıyor

  Irak’ta yeni bir Sünnî-Şiî gerilimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004