Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cheney: Onurlu ayrılmak istiyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak’tan misyonlarını tamamlamadan ayrılmalarının düşmanı peşlerine düşüreceğini ileri sürerek, “Misyonumuzu tamamlamak istiyoruz; bunun doğru yapılmasını istiyoruz ve onurumuzla dönmek istiyoruz” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, “Irak’tan onurlu ayrılmak istediklerini” söyledi. Cheney, çıktığı Asya turu çerçevesinde geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Yokosuka deniz üssünde demirli Amerikan Kitty Hawk uçak gemisinde yaptığı konuşmada, ABD’nın Irak’taki misyonunu bitirmek ve onurlu bir şekilde bu ülkeden dönmek istediğini bildirdi. Irak’tan misyonlarını tamamlamadan ayrılmalarının düşmanı peşlerine düşüreceğini bildiklerini kaydeden Cheney, Amerikan halkının da geri adım atma siyasetini desteklemeyeceğini belirterek, “Misyonumuzu tamamlamak istiyoruz; bunun doğru yapılmasını istiyoruz ve onurumuzla dönmek istiyoruz” dedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya gelecek olan Cheney, Washington’un Japonya ve Asya-Pasifik’teki sorumluluğunun süreceğini de bildirdi.

‘BUSH DA BLAIR’İ İZLEMELİ’

Bu arada, ABD’de demokrat başkan adaylarından Senatör Joseph Biden, Başkan George Bush’un, Irak’tan çekilme takvimini açıklaması beklenen İngiltere Başbakanı Toy Blair’i izlemesini istedi. Yazılı açıklama yapan Biden, “Başkan Bush, Başbakan Blair’in izinden giderek Irak’tan asker çekmeye başlamalı, iç savaşın hüküm sürdüğü bu ülkeye daha fazla asker yollamamalı” ifadesini kullandı. Biden, “Irak’tan çekilmek zaruri ise de bu, şu kritik sorunun cevabını vermiyor: Sonra ne olacak? Irak’tan çekildikten sonra çıkarlarımızı koruyacak plana ihtiyaç var...” diye görüş belirtti.

/ TOKYO

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair pes etti

  Cheney: Onurlu ayrılmak istiyoruz

  ABD’den Kerkük referandumuna destek

  Necef’te bombalı saldırı

  ISIS: K. Kore 4-8 atom bombası üretebilir

  İsrail 3 bin konut yapıyor

  Irak’ta yeni bir Sünnî-Şiî gerilimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004