Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Linden: Çözümden sonra ada askerden arındırılmalı

Avrupa Konseyi Meclis Başkanı (AKPM) Başkanı Renee Van der Linden, Kıbrıs sorunu çözüldüğünde adanın askerden arındırılması gerektiğini söyledi.

Hafta içinde adayı ziyaret eden AKPM Başkanı, Güney Kıbrıs Haber Ajansı’na verdiği röportajda Kıbrıslı Türkler ve Rumların sorunun çözülmesi yolunda gerçek ilerleme için ortak önlemlere katılmlalarını istedi. Linden, “Liderlerin karşılıklı güven tesis edilmesi için birbirleriyle düzenli aralıklarla gayriresmî olarak da görüşüyor olmalarını görmek istiyorum” dediği röportajda, Kıbrıs sorunun çözümü için daha fazla beklemenin bir anlamı olmadığını vurguladı. Rum ve Türk liderleri ‘güçlü adımlar’ atmaya çağıran AKPM Başkanı, sorunun çözümünde en önemli engeli karşılıklı güvensizliğin oluşturduğunu ifade etti.

Birleşmiş bir adanın askerden arındırılmasının şart olduğunun altını çizen Linden, bu sürecin hızı ve zamanlamasının ise iki toplum arasındaki anlaşmayla belirleneceğini kaydetti. Renee van der Linden, karşılıklı güven sayesinde bu konudaki endişe ve şüphelerin izale edilebileceğini dile getirdi.AKPM Başkanı Linden, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonları şu sözlerle eleştirdi: “Ama bu hassasiyet, insanların temas ve çıkarları önünde bir engel oluşturuyorsa barış sürecine bir bütün olarak katkı sağlamaz.” Linden, atılacak tüm adımların halkın tam desteğini alması gerektiğini ifade ederek, Lefkoşa’nın iki kesiminin belediye başkanlarının ara bölgede buluşmasının Lefkoşa halkına işbirliğinin yararlı olduğunu gösterebileceğini savundu.

/ LEFKOŞA

25.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’da Çeçen utancı

  İsrail, İran’ı vurmaya hazır

  ABD askerleri Bağdat’ta yine çocuk öldürdü

  Amerika, salkım bombadan vazgeçmiyor

  Darfur’a dış baskı barışı engelliyor

  Burkina Faso’da salgın: 258 ölü

  UNESCO’dan İsrail’e heyet

  Linden: Çözümden sonra ada askerden arındırılmalı

  Dinlerarası diyalog gecesinde hoşgörü çağrısı

  Hindistan’da müstehcen yayına savaş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004