Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dinlerarası diyalog gecesinde hoşgörü çağrısı

Baharın başlangıcı olarak kabul edilen ve 13.yüzyıldan beri Almanya’nın Hamburg şehrinde kutlanan “651. Matthiae-Mahl” Dinlerarası Diyalog Gecesi’nde çeşitli dinlerin temsilcileri bir araya geldi ve hoşgörü çağrısı yapıldı.

Gecenin onur konuğu olan İtalya Başbakanı Romano Prodi, istifa kararı sebebiyle geceye katılmazken, yerine İtalya’nın Berlin Büyükelçisi Antonio Puri Purini katıldı.

Gecede konuşan Alman Protestan Kilisesi Başkanı Piskopos Wolfgang Huber, dinin insanları bir araya getiren bir unsur olduğunu vurgulayarak, ancak dinin suiistimal edilmesine de müsamaha gösterilemeyeceğini söyledi. Dinin, barış ve adaleti teşvik ettiğine dikkat çeken Huber, din adına işlenen her türlü şiddetin ve nefretin bütün dinler arasında hoş görülemeyeceğini ifade etti. Bütün dinlerin sadece bireysel değil tam tersine kamusal yaşamı da belirlediğini ifade eden Huber, “Barışçı bir toplum hoşgörü ve diyaloğu teşvik eden bir toplumdur. Açıklık ve iyi komşuluk ilişkileri bizim temel sloganımızdır. Bunun için İslam toplumu ile de açık bir diyaloğu teşvik etmekteyiz” dedi.

İtalya’nın Berlin Büyükelçisi Antonio Puri Purini de İtalya’da cami ve kiliseler arasında iyi bir diyalog olduğunu belirterek, Avrupa için hoşgörü ve toplumsal sorumluluğun önemli olduğunu ve bu nedenle farklı din ve kültürlere karşı hoşgörülü olunması gerektiğinin altını çizdi.

Geceye, Hamburg İslam Merkezi Başkanı S.M.Taghav ve yardımcısı Mohamaghi Djawad, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez, Hamburg Din Hizmetleri Ataşesi Rıdvan Nizamoğlu, Hamburg Alevi Kültür Merkezi Başkanı Murat Arslan, Hamburg İslam Toplulukları Komisyonu Başkanı Mustafa Yoldaş, Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği Başkanı Kazım Abacı ve Wilhelmsburg Şehir İnisiyatifinde uyum danışmanı Güler Akpınar da katıldı.

/ HAMBURG-

25.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’da Çeçen utancı

  İsrail, İran’ı vurmaya hazır

  ABD askerleri Bağdat’ta yine çocuk öldürdü

  Amerika, salkım bombadan vazgeçmiyor

  Darfur’a dış baskı barışı engelliyor

  Burkina Faso’da salgın: 258 ölü

  UNESCO’dan İsrail’e heyet

  Linden: Çözümden sonra ada askerden arındırılmalı

  Dinlerarası diyalog gecesinde hoşgörü çağrısı

  Hindistan’da müstehcen yayına savaş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004