Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kandemir: Tezkere geçseydi taşeron olurduk

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, 1 Mart tezkeresinin Meclis’ten geçmemesinin Türkiye açısından olumlu olduğunu belirterek, kabul edilmesi halinde Türk askerlerinin en fazla kan dökülen bölgede ABD’nin taşeronu olarak görev yapacaklarını hatırlattı.


Birşey olursa...

Andıç raporunun medyayı ikiye bölmekle kalmadığını, aynı gazete içinde de yazarları tasnif ederek “resmen bölücülük” yaptığını belirten Galatasaray Ün

Meclis, vetolu Petrol Kanununu görüşecek

TBMM Genel Kurulunu, bu hafta da yoğun bir gündem bekliyor. Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bazı maddelerini iade ettiği Türk Petro


  İstiklâl Marşı en büyük mutabakat metni

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı ve Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, TBMM Başkanlığına ve Başbakanlığa müracaat ederek, İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart’ın “İstiklâl Marşı Günü” olarak ilân edilmesi yönünde düzenleme yapılmasını istedi. Siyasîlerin daha önce sözlü olarak bu isteğe olumlu cevap verdiklerini hatırlatan Doğan, resmî taleplerine de aynı duyarlılığın gösterilmesini bekliyor.


  Kerkük’ün yardım çığlığı

“Kerkük İnsan Hakları Raporu”nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu’nun, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla acilen Kerkük’e bir heyet göndermesi, buradaki insan hakları ihlâllerini ve kültürel, demografik yapıyı değiştirme çalışmalarını incelemesi istendi.


  Başer: AB hedef değil, araç

Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, ‘’AB, Türkiye için ana hedef değildir. AB, bir araçtır’’ dedi.


  Din hizmetlerinde, görev ölünceye kadar devam eder

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Din hizmeti verenlerde emeklilik olmaz. Görev, ölünceye kadar devam eder’’ dedi.


  İLKAV dâvâsı ertelendi

3 Aralık 2006’da düzenlemiş olduğu eğitim paneli sebebiyle, Vakıflar Genel Müdürlüğünce İLKAV hakkında açılan kapatma dâvâsının ilk duruşması Cuma günü Ankara Adliyesi 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkemede sözlü savunmaya fırsat verilmedi.


  Özdağ: Ordu, demokratik yapının dışına çıkmamalı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ‘’Bu coğrafya, çok güçlü devlet ve ordu gerektirir. Ama ordu demokratik yapının dışına çıkmamalı, asker siyasi parti gibi davranmamalıdır’’ dedi.


  Susuzluk tehdidi

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli tarafından hazırlanan taslak rapora göre, küresel ısınma sebebiyle 20 yıl içerisinde yüzmilyonlarca kişi susuz kalacak.


  Önce Konya Ovası kuruyacak iddiası

Yurt dışı ve yurt içinde yapılan araştırmalara göre, küresel ısınma yüzünden yaşanacak kuraklık ilk önce Konya ve çevresinde görülecek.


  Oyunla eğitim dönemi başlıyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ilköğretimde yeni müfredattaki oyunla eğitim çalışmasında, hangi oyunun nasıl ve ne şekilde uygulanacağını bütünüyle öğretmen ve öğrencinin karar verdiğini belirtti.


  Barış panayırında İsrail zindanı

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Kadıköy İskele Meydanında başlayan “Barış Panayırı”nda sembolik bir İsrail zindanı kuruldu. Sanatçı Mehmet Ali Alabora, zindana girerek tutsak vekillere destek için imza attı. Alabora, “Hepimiz Iraklı, hepimiz Filistinliyiz” diyerek, herkese işgale uğramış halkların yanında yer almaları çağrısında bulundu.


  DYP seçim çalışmalarına başladı

DYP Kütahya İl Başkanlığı seçim çalışmalarına başladı.


  ‘Çocukları fanusta yetiştirmiyoruz’

Uçan Süpürge Haber Sitesi Genel Koordinatörü Halime Güner, “Erkek çocukları biz doğurduk, sorumluluk bize aittir” düşüncesinin kadınlara satılmaya çalışılan çürük bir düşünce olduğunu ifade ederek, “Çocukları biz fanusta, cam kavanozda yetiştirmiyoruz” dedi.


  Bahar alerjisi uyarısı

İlkbaharla birlikte artan polenlerin, alerjiye duyarlı kişilerde bahar nezlesini tetiklediği ve yaşam kalitesini düşürdüğü bildirildi.


  Metro vagonları çürüdü

Adana’da 1988 yılında yapımı için ilk adımı atılan, 1998 yılında inşaatına başlanan ‘’hafif raylı taşıma’’ sistemi, halk arasında ‘’bitmeyen proje’’ olarak tanımlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004