Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Barış panayırında İsrail zindanı

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Kadıköy İskele Meydanında başlayan “Barış Panayırı”nda sembolik bir İsrail zindanı kuruldu. Sanatçı Mehmet Ali Alabora, zindana girerek tutsak vekillere destek için imza attı. Alabora, “Hepimiz Iraklı, hepimiz Filistinliyiz” diyerek, herkese işgale uğramış halkların yanında yer almaları çağrısında bulundu.

İsrail zindanlarında tutuklu bulunan Filistinli vekiller için başlatılan destek kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’nin birçok noktasına kurulan stantlarda tutsak vekiller için imza toplanılıyor. Bu kapsamda İstanbul’da dün önemli bir etkinliğe imza atıldı.

Barış ve Adalet Koalisyonu, Irak işgaline “hayır” amacıyla Kadıköy’de “Barış Panayırı” düzenledi. Etkinliğe aralarında İHH İnsanî Yardım Vakfı ve MAZLUMDER’in de bulunduğu pek çok sivil toplum kuruluşu katıldı.

İHH İnsanî Yardım Vakfı, binlerce Filistinlinin yanı sıra milletvekillerinin de bulunduğu İsrail cezaevlerini sembolize eden bir zindan hazırladı. Filistinli vekillere özgürlük talebiyle başlatılan imza kampanyası bu sembolik İsrail zindanında devam ediyor. Demir kafes ve zincirlerle örülü zindanın içinde Filistinli vekillerin serbest bırakılması için destek imzaları toplanılıyor. Duyarlı insanlar, sembolik zindana girerek tutsak vekiller için imza atıyorlar.

MEHMET ALİ ALABORA ZİNDANDA

İsrail cezaevini çağrıştıran sembolik zindana san’atçı Mehmet Ali Alabora da girdi. Savaşa ve işgale karşı tavrıyla dikkatleri çeken Alabora, İHH’nın sembolik zindanda açmış olduğu standı ziyaret etti. Filistinli vekillerin serbest bırakılmaları için başlatılan kampanyaya imzasıyla destek veren Mehmet Ali Alabora daha sonra zindanın parmaklıklarından tutarak Filistinli tutsak vekillerin serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.

Barış Panayırı renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcı kurum ve kuruluşlar, hazırladıkları ilginç pankart ve dövizlerle savaşa ve işgale karşı tavırlarını ortaya koydular. Barış Panayır’nın açılış konuşmasını yapan Alabora ABD’nın Irak işgalini şiddetle kınadı. Herkesin farklılıklarıyla bir arada yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Alabora, “ayrımcılığa, şiddete, savaşa ve işgale karşı sesimizi yükseltmeliyiz” diye konuştu. “Terörist Bush evine dön”, “Barış Hemen Şimdi”, “Hepimiz Iraklı, Hepimiz Filistinliyiz” gibi sloganların atıldığı Barış Panayırı Pazar günü sona eriyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

12.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kandemir: Tezkere geçseydi taşeron olurduk

  Birşey olursa...

  Meclis, vetolu Petrol Kanununu görüşecek

  Babacan: ‘Ülkeyi satıyorlar’ demek güvensizlik göstergesi

  İstiklâl Marşı en büyük mutabakat metni

  Kerkük’ün yardım çığlığı

  Başer: AB hedef değil, araç

  Din hizmetlerinde, görev ölünceye kadar devam eder

  İLKAV dâvâsı ertelendi

  Özdağ: Ordu, demokratik yapının dışına çıkmamalı

  Susuzluk tehdidi

  Önce Konya Ovası kuruyacak iddiası

  Oyunla eğitim dönemi başlıyor

  Barış panayırında İsrail zindanı

  DYP seçim çalışmalarına başladı

  ‘Çocukları fanusta yetiştirmiyoruz’

  Bahar alerjisi uyarısı

  Metro vagonları çürüdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004