Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hocayı cama işliyorlar

Konya’nın Akşehir ilçesinde küçük bir atölyede Nasreddin Hoca, Mevlânâ gibi ünlü düşünürlerin figürlerinin işlendiği cam ürünler, Türkiye’de ve yurt dışında alıcı buluyor.

Mavi Tuna Glassware atölyesi yetkilisi Tufan Oflas, camın her zaman sevilen bir obje olduğunu, kendilerinin de buradan yola çıkarak dekoratif süs eşyası ve yemek tabağı gibi kullanım amaçlı cam ürünleri yaptıklarını belirtti.

Çay tabağı, çay kaşığı, ayna, kül tablası, tabak, vazo, duvar ve masa süsü gibi çok sayıda cam ürüne atölyede çalışan 7 işçinin hünerli elleriyle şekil verildiğini ifade eden Oflas, ‘’Camların üzerine tasarım ve çizimleri kendimiz yapıyoruz. Tasarımlarda ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca, ünlü düşünür Mevlânâ gibi önemli şahsiyetlerin figürlerinin çiziminin yapılabildiği gibi, plansız şekilde ortaya çıkan başka ürünlerde yapılıyor’’ dedi.

Oflas, camın işlenmesinde çeşitli aşamalardan geçirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’İlk etapta camlar ve cam kırıkları önce boyanıp, istenilen ebatta kesiliyor. Şekil verilen kalıplara yerleştirilen camlar 850 derece ısıdaki fırınlarda pişiriliyor. Fırından kalıp olarak çıkarılan sıcak camlar, kontrollü olarak soğutularak işleniyor. Yaptığımız ürünler, 3 saatten 3 güne kadar zamanımızı alabiliyor. Ürünlerimizin hepsi büyük ilgi görüyor. Camlara işlediğimiz Nasreddin Hoca ve Mevlânâ figürleriyle onların ülke genelinde ve yurt dışında tanıtılmasını sağlıyoruz.’’

/ AKŞEHİR

13.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Hoşgörünün’’ en güzel örneği

  Hocayı cama işliyorlar

  Sivrihisar evleri yaşatılacak

  Kırşehir’li ustalar coşturdu

  TDK’dan yeni sözlükler

  Mevlânâ çağrısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004