Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Değişim şart oldu

G.Saray geçen sezon şampiyonluğu Konya' da Aydın'ın son dakikada attığı golün tılsımıyla kazanmıştı. Bu sezon, bu defa yine Konya'da son dakikalarda yediği golle belki de şampiyonluğu kaybedecek. G.Saray, Konya'da nispeten iyi oynadı.Yani en azından orta sahasız, şişirme toplarla oynama düşüncesi bırakılıp, geriden ayağa oynayarak planlanan oyun anlayışı hakimdi.

Takım oyunu oynama düşüncesine uygun oyuncuların çokluğu G.Saray'ın oyun şeklinde, önceki haftalara oranla gözle görülür değişiklik meydene getirdi. Takım beraber oynama düşüncesiyle ve yardımlaşarak oynadı. G.Saray' ın maçı kazanamamasının sebebiyse gol noktalarındaki son vuruş noksanlığıydı. Eğer Hakan ve Hasan Kabze'nin yerine, Kaysarili Gökhan ve Beşiktaşlı Bobo tipi, çabuk gol vuruşu düşünen ve bu meziyeti iyi oyuncular olsaydı, G.Saray bu maçı iki, üç farklı kazanırdı.

Gerets, Hasan Şaş ve Necati yi kadro dışı bıraktı. Bu yetmez. Takım oyunu düşüncesindan mahrum ve dinamizmi kalmayan diğerlerine de sezon sonu teşekkür edilmeli. Çok defa yazdım. G.Saray takımının değişim zamanı geldi geçiyor diye. Net olarak görülen gerçek; Bu kadro yapısı "G.Saray'ın vizyonunu taşımaktan çok uzak" olduğudur. Sinerjisi kalmamış, misyonunu tamamlamış oyuncuların G.Sara' a vereceği bir şey kalmadı. Alttan gelen genç oyuncularla yeni bir harmana ihtiyaç var.

Gerets bir başlangıç yaptı. Sezon başında yapılması gereken bu işler, yönetiminde hatalarıyla bu günlere sarktı. Doğru yapılacak işlerin başlangıç anı, her zaman en iyi andır. Yani geç kalınmamıştır. Eğer Gerets seneye kalırda bu revizyonu gerçekleştirirse önemli bir hizmeti gerçekleştirir. Ancak burada önemli şüphelerim var. Çünkü taraftarın yönetim ve Gerets için, "istifa" talepleri fazlalaştı. Belkide önümüzdeki günlerde G.Saray kulübünde başka gelişmeler görebiliriz.

[email protected]

Said OKUR

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş evinde kartal

  Yanal dönemi 18 ay sürdü

  Arda: 6 hafta sahada yokum

  Tutku Açık, Avrupa All-Star'da oynuyor

  Beşiktaş takipte

  Değişim şart oldu

  Aman dikkat!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004