Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

En az 4 puan lâzım

A Mlli Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Cumartesi ve Çarşamba akşamı çok önemli iki karşılaşmaya çıkacak. Önce Atina'da Yunanistan, arkasından Frankfurt'ta seyircisiz maçta Norveç ile mücadele edeceğiz. Grubumuzda daha önce oynadığımız Malta, Moldova ve Macaristan maçlarını kazanarak 9 puan topladık ve averajla liderliğe oturduk. Ancak, aynı puanla ikinci durumda bulunan Yunanistan deplasmanda 2 maçtan 6 puan başardı. A Milliler, Yunanistan ve Norveç maçlarından en az 4 puan çıkarabilirse 2008 için önemli bir engeli geçmiş olacak..

TERİM KADRODA ZORLANDI

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, aday kadroyu şekillendirirken çok zorlandı. Çünkü sakat futbolcuların çokluğu onu yeni arayışlara yönlendirdi. Bu yüzden Ferdi Elmas (Çaykur Rize), Emre Aşık (Galatasaray), Mehmet Yıldız (Sivas), Bekir İrtegün (Gaziantep) gibi isimleri kadroya almak zorunda kaldı. Terim'in bir başka handikapı ise, kendi takımlarında yeterince süre alamayan ancak tecrübesi yüzünden kadroya çağırdığı futbolcular var. Bunlar arasında Hamit Altıntop (Schalke 04), Gökhan Zan (Beşiktaş), Volkan Demirel ve Tümer Metin (Fenerbahçe), Hakan Şükür'ü (Galatasaray) sayabiliriz.

VOLKAN BÜYÜK BİR RİSK

Terim'in en büyük problemi aslında kale. Fenerbahçe'nin Antalya'da 1-0 yenildiği maçta hatalı yediği gol sonrası yedeğe çekilen Volkan Demirel, Atina'daki maçta kaleyi koruyacak. Terim, Volkan'a o kadar çok güveniyor ki, "İlk 11'de kesinleşen tek isim kaleci Volkan'dır" diyebiliyor. Volkan'ın maç eksikliğini kapatacak tecrübede bir kaleci olduğunu, psikolojik yardım alarak Atina'daki maça hazır hale geleceğine inanıyor. Bakalım bu riski göze alan Terim haklı çıkacak mı, göreceğiz. Aday kadroda bulunan Kayseri Erciyes'in kalecisi Orkun'un Beşiktaş maçında kucağından kaçırdığı topun gol olması onu 2. kaleci durumuna düşürdüğünü söyleyebiliriz..

EMRE NORVEÇ'İ BEKLİYOR

İngiltere'de haftalardır ırkçılık suçlaması ile karşı karşıya kalan ve önceki gün aklanan Emre Belözoğlu'nun cezası Norveç maçında sona eriyor. Terim'in büyük bir özlemle beklediği Emre'nin aklanma kararı ile birlikte moralinin yerine geldiği ve Norveç maçında takıma yeni bir soluk ve hırs getirmesi bekleniyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hedef 2 maçta 6 puan

  Bayern ve Hertha'nın gözü Emre'de

  İlhan Mansız geri dönüyor

  Terim: Yunanlılar iyi hücum yapıyor

  UEFA sitesinde favori Yunanistan

  Serhat Köln'de memnun değil

  Mehmet Okur maçta, eşi Yeliz hastanede

  En az 4 puan lâzım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004