Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Allah sonsuz sevgi kaynağıdır

Yeni Asya Cebeci okuyucuları ve Ankaralılar Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu “Mevlânâ’dan Bediüzzaman’a Sevgi” konulu konferans Ankaralılar tarafından büyük ilgi gördü.

Kur’an tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Şemsettin Türkan, Hz. Mevlânâ ile Bediüzzaman’ın hayat çizgilerinin ve üstlendikleri misyonun birbirine paralellik gösterdiğini, her ikisinin de zamanının en büyük âlimleri olduğunu, eserlerinin Amerika’da en çok satan kitaplar arasında bulunduğunu, her ikisinin de pek çok insanın imanını kurtardığına dikkat çekti.

Oktay Coşkun ve Mesut Nurver’in şiirlerinin ardından söz alan Seyfettin Bulut, “Allah sonsuz sevgi kaynağıdır. O kaynaktan beslenen sevgiler de sonsuzlaşır. Eğer sevgi o kaynaktan beslenmiyorsa örümcek ağı gibi kopmaya mahkûm olur” dedi. Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü, bu geleneğin şimdi de müstehcen neşriyat vasıtasıyla manevî olarak devam ettiğini belirten Bulut, söz konusu durumun gençlerin ebedî hayatını da mahvettiğini kaydetti.

“Bizlerin zaman zaman kırlara çıkıp çiçekleri koklaması, Allah’ın yaratmış olduğu güzellikleri tefekkür etmesi gerekir” diyen Seyfettin Bulut, mutluluğun adımlarının Allah’a iman, Marifetullah, Muhabbetullah ve Lezzet-i Rabbaniye olduğunu kaydederek “Allah’a kul olan dünyaya kul olmaz” dedi.

Programın sonunda Beyaz Düşler Grubu ilahileriyle izleyenleri coşturdu.

Ahmet İhsan Kaya / ANKARA

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’a “yabancı” olmayan gazeteciler

  Allah sonsuz sevgi kaynağıdır

  Lâle, sempozyumda konuşuldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004