Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öfke ve şiddet içeren söylemlerin ne kadar tehlikeli olabileceğinin son menfur hadiselerde hep beraber görüldüğünü belirterek, ‘’Ben ‘Vatan elden gidiyor, din elden gidiyor’ gibi böyle kışkırtıcı söylemlerin genç dimağları nasıl zehirlediğini de iyi biliyorum. Ama bunların peşinde olmadım, olamam. Çünkü vatan yerinde, din de yerinde” diye konuştu.

Erdoğan, ‘’Son Peygamber’’ web portalının açılışı nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen galada, İslam dininin ‘’barış ve hoşgörü dini’’ olduğunu belirterek, ‘’Mutlak yaratıcının yarattığı insanı nasıl öldürebiliyorsunuz? Buna Türkiye Cumhuriyeti yönetimi olarak, sıradan bir insan olarak da ‘evet’ dememiz mümkün değildir. Kınıyor, lanetliyoruz’’ diye konuştu.

Sıfatı, görevi ne olursa olsun, hiç kimsenin böyle bir görevi olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ‘’Böyle bir hakkımız yoktur. Bir tarafta Yunus’u konuşacağız, bir tarafta sevgililer sevgilisini konuşacağız, ondan sonra hunharca bunları yapacağız. Kabul etmek mümkün değildir’’ dedi.

Erdoğan, barış dininin önderinin izini süren milyonlarca Müslümandan hiçbirinin şiddet, nefret ve kin duygularıyla hareket edemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

‘’’Din adına şiddet uygulamanın hiçbir dinî, insanî, hukuki izahı olamaz. İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkar mı? Düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkar mı? O zaman bu telaş, bu nefret niye? Her türlü bağnazlık, tahammülsüzlük, demokrasinin düşmanı, insani değerlerin karşıtıdır. Bu, cehaletin bedelidir. Başka bir şey değildir. İşte Malatya’da meydana gelen cinayeti aynı şekilde böyle tanımlıyorum. Ne yazık ki son zamanlarda bizim kültürümüze, inancımıza ve medeniyetimize yabancı bir kin ve nefret edebiyatının yayılmak istendiğini görüyoruz. Öfke ve şiddet içeren bu söylemin ne kadar tehlikeli olabileceğini son menfur hadiselerde hep beraber gördük.’’

“TAHAMMÜLSÜZLÜK VE BAĞNAZLIĞI

‘KİMSE POMPALAMASIN’’

Başbakan Erdoğan, Bu konuda daha önce uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

‘’Ama ben ‘Vatan elden gidiyor, din elden gidiyor’ gibi böyle kışkırtıcı söylemlerin genç dimağları nasıl zehirlediğini de iyi biliyorum. Ama bunların peşinde olmadım, olamam. Çünkü vatan yerinde, din de yerinde. Biz adam oldukça... Tahammülsüzlük ve bağnazlığı kimse pompalamasın. Çünkü bu toprakların mayasına uygun olmayan bu söylem tutmaz. Sadece bu ülkeye, millete zarar verir. Eğer illa da düşman icat etmek istiyorsanız işte ben size gösteriyorum. Türkiye’ye birilerinin ektiği kin ve nefret tohumlarından daha büyük zarar verecek bir düşmanı ben tanımadım ve bilmiyorum. Diyorum ki gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Düşmanlığa düşman olalım, husûmete husûmet edelim.’’

Erdoğan, yüzyıllardır bu topraklarda farklı din ve mezhepten insanların barış içinde bir arada yaşadığını belirterek, bunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, ‘’Ülkemizin huzuruna, kardeşlik iklimimize kastedilmiştir. Türk Milleti adına bu vahşeti ben nefretle karşılıyorum, şiddetle kınıyorum’’ dedi. İzlediği bir televizyon kanalında konuşan bir kişinin, Malatya’daki cinayetle ilgili olarak söylediklerine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Baktım ki o da bu işin üzerine körükle gidiyor. Onu da uyarıyorum. Buna da senin hakkın yok. Zira benim de vatandaşlarım farklı ülkelerde bu tür vahşetlerle karşı karşıya kaldılar. Biz kalkıp da olan bir olayı, o ülkenin tümüne mal etme yarışına girersek, bu aklıselim ile bağdaşmaz. İşte bu, kin ve nefreti tahrik eder. Buna hakkınız yok, hakkımız da yok. Kimse bu vahşeti fırsat bilerek, Türkiye’ye Türk milletinin sahip olduğu yüksek değerlere haksızlık yapmaya kalkışmasın. Bunu yapanlar o vahşetin sorumlularıyla ayı amaca hizmet edeceklerini iyi bilmelidir.’’

Başbakan Erdoğan, çağımızda doğru bilgiye erişimin büyük önem kazandığını vurgulayarak, mukaddes değerler hakkında bilgilenmenin de çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Erdoğan, başta Meridyen Destek Derneği olmak üzere, web portalına emeği geçenleri kutladı.

/ İSTANBUL

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

  Korkular besleniyor

  Cinayet tasvip edilemez

  Necati Aydın’ın ağabeyi: Hafızdı, evlendi din değiştirdi

  Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

  Kutlu Doğum’da cinayeti lânetliyoruz

  AB: Ankara’nın cinayete tepkisi kusursuz, ancak yetersiz

  Avrupa ırkçılıkla mücadele edecek

  Nokta dergisi kapanıyor

  YÖK protestocularına hapis cezası

  Yülek: Darbe dönemi hariç köşk seçimleri problemli oldu

  Hanımlara Peygamberimizden reşhalar

  Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

  Öğrencilerden protesto yürüyüşü

  Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor

  İstanbul-Bursa arası 75 dakikaya iniyor

  Anayasa Mahkemesi 27 Mayıs ürünü

  Hafta sonu sıcak geçecek

  Ali Bozer: AB adayı Türkiye, yenilenmeli

  Ali Dünya: Millet iktidar olmalı

  Karzai ve Müşerref gelecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004