Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

Türkiye Çocuk Vakfı tarafından hazırlanan Türkiye’nin Çocuk Karnesi raporunda Türkiye sınıfı geçemedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Türkiye Çocuk Vakfı’nın 2006 yılı araştırması yayınlandı.

Vakıf, Aile ve Çocuk Sağlığı, Çocuk Eğitimi, Koruma Altındaki Çocuklar, Güç Koşullardaki Çocuklar, Özürlü Çocuklar, Çalışan ve Sokaktaki Çocuklar ile Çocuk Adalet Sistemi başlıkları altında yapılan araştırmada sonuçlar, Türkiye’nin bu konudaki başarısızlığını gözler önüne serdi.

İşsizlik karşısında sosyal güvenliğin sağlanamaması sonucu, aile ve çocuk sorunlarının derinleştiğinin altı çizilen raporda, Türkiye’nin aile ve çocuk merkezli insanî gelişme ve refah göstergeleri ile okul sağlığı hizmetlerinin dünya ortalamasının altında olduğu belirlendi. Bebek ve 5 yaş altı çocuk ölümleri ile anne ölüm oranının hâlâ yüksek olduğu belirtilen raporda, anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinde bölgeler arası eğitim ve sağlık göstergelerindeki farklılıkların giderilemediği ortaya çıktı. Çocuk eğitimindeki durumun değerlendirildiği başlıkta ise, Türkiye’nin dünya ortalamasına göre 143 bin sınıf açığı bulunduğu, örgün eğitim okuma alışkanlığı kazandırılamadığı ortaya çıktı. Eğitim sisteminin, medya ve bilişim teknolojileriyle uyumlu duruma getirilemediğinin altı çizilen raporda, Türkiye’nin eğitimde yaş ve cinsiyet ayrımcılığını aşamadığı, eğitimin bütün aşamalarının kızların aleyhinde işlediği ve üstün yetenekli çocuklarını eğitemeyen bir ülke durumunda olduğu belirtildi.

Korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocukları güvence altına alacak çocuk koruma sistemi ve çocuk adaleti sisteminin kurulamadığı vurgulandı. Sonuç olarak, Türkiye’nin, 27 Ocak 1995’ten bu yana Çocuk Haklarına Dair Sözleşme çerçevesinde taahhüt ettiği hedeflere ulaşamadığı belirtilen raporda, “Türkiye’nin 40 acil çocuk ödevi” başlıklı bir öneri belgesi hazırlandı.

20 Kasım 2000-2006 yılları arasında, öncelikli çocuk sorunlarının belirlenmesi amacıyla alanın uzmanları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda aile, sağlık, göç, işsizlik, yoksulluk, şiddet, eğitim ve çocuk sorunları hakkında değerlendirmeler yapılarak çözüm teklifleri sunuldu.

/ ANKARA

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

  Korkular besleniyor

  Cinayet tasvip edilemez

  Necati Aydın’ın ağabeyi: Hafızdı, evlendi din değiştirdi

  Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

  Kutlu Doğum’da cinayeti lânetliyoruz

  AB: Ankara’nın cinayete tepkisi kusursuz, ancak yetersiz

  Avrupa ırkçılıkla mücadele edecek

  Nokta dergisi kapanıyor

  YÖK protestocularına hapis cezası

  Yülek: Darbe dönemi hariç köşk seçimleri problemli oldu

  Hanımlara Peygamberimizden reşhalar

  Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

  Öğrencilerden protesto yürüyüşü

  Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor

  İstanbul-Bursa arası 75 dakikaya iniyor

  Anayasa Mahkemesi 27 Mayıs ürünü

  Hafta sonu sıcak geçecek

  Ali Bozer: AB adayı Türkiye, yenilenmeli

  Ali Dünya: Millet iktidar olmalı

  Karzai ve Müşerref gelecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004