Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nokta dergisi kapanıyor

Polis baskını sonrasında, önceki gün yeni sayısını “Sözde Değil Özde Demokrasiye Kadar Aynen Devam” başlığıyla çıkaran Nokta dergisi kapatılıyor. Derginin kapatma kararı sahibi Ayhan Durgun tarafından verildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, “Nokta’nın 26 Nisan’da yayımlanacak olan 26. sayısına ilişkin editoryal çalışmayı durdurduğumuz bilgisi doğrudur” dedi.

Darbe iddiaları ve Andıç haberleriyle gündeme gelen ve 13 Nisan günü polis tarafından basılan Nokta Dergisi’nin kapatılacağı iddia edildi.

Polis baskını sonrasında önceki gün yeni sayısını “Sözde Değil Özde Demokrasiye Kadar Aynen Devam” başlığıyla çıkaran Nokta Dergisi’nin kapatılma ihtimali var. Dün gelen bilgilerde, derginin kapatma kararının sahibi Ayhan Durgun tarafından verildiği belirtildi. Kapatma kararının ekonomik gerekçelerle mi yoksa baskılar neticesinde mi alındığı konusunda ise kesin bir bilgi yok.

Derginin kapatılma kararına ilişkin Genel yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün bugün saat 13’te bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Öte yandan derginin Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman ise derginin bir sonraki sayısını çıkarmama kararının dergi sahibi tarafından değil, yazı işleri tarafından maaşların alınmaması sebebiyle alındığını belirtti. İşte Akman’ın yaptığı açıklama:

“Önümüzdeki sayıyı yapmıyoruz, durdurduk. Bu derginin kapandığı anlamına gelmiyor. Pazartesi günü derginin sahibi Ayhan Durgun bir açıklama yapacak. O zaman patronun kararını öğreneceğiz. Ancak son sayının yapılmama kararı patrona ait değil. Yazı işleri olarak biz bu kararı aldık. Çünkü maaşlar tam olarak ödenmiyordu. Arkadaşlarımızın bir kısmı Mart ayı maaşlarını alamadılar. Ayhan Durgun dergiyi satacak mı satmayacak mı belli değil. Dergide belirsizlik var. İki hafta önce de böyle bir arayış vardı ancak sonra devam edelim denildi. Ondan sonra iki sayı daha yaptık ancak yine aynısı oluyor. Biz devam edecek mi etmeyecek mi bir karar vermesini istedik.”

Bunun yanı sıra Haşim Akman’a derginin yapılan yayınlar üzerine gelen baskılar sebebiyle kapatılacağı yönünde iddialar olduğuna dair sorulan soru üzerine, “Resmî bir şey yok. Maddi gerekçeler öne sürülüyor. Ayhan Durgun açık söylemiyor, ancak dışardan gelen baskı olabilir.” şeklinde bir cevap verdi. Nokta Dergisi’nde yaşanan bütün muammaların cevaplarının derginin Editörü Alper Görmüş tarafından bugün yapılacak basın açıklamasında verilmesi bekleniyor.

NOKTA’NIN HABERLERİ VE BASKIN

Nokta dergisinin 29 Mart tarihli sayısında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen notlar yayımlanmış, bu notlarda kuvvet komutanları ve jandarma komutanının AKP’ye karşı “Sarıkız” ve “Ayışığı” adlı iki ayrı darbe planladığı, ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün bu girişimlere karşı çıktığı iddia edilmişti. Nokta Dergisi Örnek’e ait olduğu öne sürülen ve daha önce de basında bir kısmı yayımlanan günlük notlarının 2003 yılı sonu ve 2004 yılı başlarına ait olan bölümlerini yayımlamıştı.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğün Genelkurmay arşivinde bulunmadığını söylemişti. Büyükanıt, “Bütün arşivi tarattım böyle bir belge ya da benzer bir yazışma yok” demişti.

Dergi ayrıca Genelkurmay’ın medya kuruluşları için hazırladığı güvenilirlik değerlendirme raporu olan “Andıç”ı da yayınlamıştı. Bütün bunlar üzerine dergi binasına bir polis baskını düzenlenmiş ve bütün belgelere el konulmuştu.

/ İSTANBUL

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

  Korkular besleniyor

  Cinayet tasvip edilemez

  Necati Aydın’ın ağabeyi: Hafızdı, evlendi din değiştirdi

  Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

  Kutlu Doğum’da cinayeti lânetliyoruz

  AB: Ankara’nın cinayete tepkisi kusursuz, ancak yetersiz

  Avrupa ırkçılıkla mücadele edecek

  Nokta dergisi kapanıyor

  YÖK protestocularına hapis cezası

  Yülek: Darbe dönemi hariç köşk seçimleri problemli oldu

  Hanımlara Peygamberimizden reşhalar

  Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

  Öğrencilerden protesto yürüyüşü

  Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor

  İstanbul-Bursa arası 75 dakikaya iniyor

  Anayasa Mahkemesi 27 Mayıs ürünü

  Hafta sonu sıcak geçecek

  Ali Bozer: AB adayı Türkiye, yenilenmeli

  Ali Dünya: Millet iktidar olmalı

  Karzai ve Müşerref gelecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004