Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Direnişçiler Prens Harry’yi kaçıracaklar’

İngiltere’de yayımlanan The Observer gazetesi, Irak’ta faaliyet gösteren bütün terörist grupların, tahtın üçüncü sıradaki varisi Prens Harry’yi kaçırma planları yaptığını öne sürdü.

Mensup olduğu askerî birlikle beraber Mayıs ayında Irak’ta görev yapmaya başlayacak olan Prens Harry için Irak’ın güneyinde faaliyet gösteren pek çok terörist grubun şimdiden ayrıntılı istihbarat faaliyetine girdiklerine dair iddia, İngiltere Silahlı Kuvvetleri sözcüsü tarafından da doğrulandı.

Observer, terör gruplarının şimdiden bu yönde tehditlerde bulunduklarına ve Irak’ın güneyinde görev yapan İngiliz askerî gücünün içine sırf Prens’i takip edebilmek için casus soktuklarını öne sürdüklerine de dikkat çekti. Gazete, bu grupların Prens Harry’nin fotoğraflarını internetten indirerek bütün mensuplarına dağıttığını da yazdı. Observer, durumun vahametinin ortaya çıkmasından sonra İngiliz genelkurmayının Harry’yi cepheye gönderme kararı konusunda ağır baskı altında kalabileceğini de belirtti.

Hükümete yakın kaynaklar, sırf tehditler yüzünden Prens Harry’nin Irak’a gönderilmesinden vazgeçilmesi diye bir şeyin söz konusu olamayacağını bildirdi.

Prens Harry ve mensubu bulunduğu Blues and Royals (Kraliyet Atlı Koruma Kıtaları) adlı birlik gelecek aydan itibaren 6 ay süreyle Irak’ta şiddetin en çok yaşandığı Maysan bölgesinde görev yapacak. Prens Harry, Scimitars adlı zırhlı araçlarla devriye gezen birliklere komuta etmek üzere eğitim görmüştü.

/ LONDRA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yine öldürüyor

  ‘Direnişçiler Prens Harry’yi kaçıracaklar’

  İran’ın nükleer teknolojisi yok

  Fransa’da çekişmeli seçim başladı

  Felluce Belediye Başkanı öldürüldü

  Bakoyanni, Türkiye'yi suçladı

  “Kürt yönetimi terörü görmeli”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004