Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’ın nükleer teknolojisi yok

İsrail Başbakanı Ehud Olmert: “İran’ın nükleer silah üretebilecek teknolojiye ulaşabilmesi için önünde hâlâ uzun bir yol var.” dedi.

Ehud Olmert, İran’ın gerçekleştirdiği gövde gösterilerini de “abartılı” olarak değerlendirdi. İsrail radyosuna konuşan Başbakan Ehud Olmert, İran ile nükleer konuda yaşanan sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini kaydetti. Olmert “İran, bölgede lider olduklarına dair açıklamalarına rağmen gerekli teknoloji eşiğine varmak için çok uzak. Açıklamalarındaki gücü elde etmek için o eşiğe hiç de yakın değiller” diye konuştu.

Olmert, İran’ın nükleer enerji hırsının bu ülkeye karşı düzenlenecek askerî operasyon ile kesilemeyeceğini kaydederek, “İsrail’in de çabalarıyla hedefe ulaşmak için muazzam diplomatik çaba harcanıyor. İran bizim için en büyük tehlike. Fakat hiçbir olumlu sonucu getirmeyecek şekilde paniğe kapılmamalı ve histerik davranmamalıyız.” şeklinde konuştu.

İsrail ve Batı dünyası İran’ın nükleer programıyla ile nükleer silah üretimi çabası içinde olduğunu ileri sürüyor. İran ise nükleer programını sağlık ve diğer sivil ihtiyaçlar için geliştirdiği konusunda ısrar ediyor.

/ KUDÜS

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yine öldürüyor

  ‘Direnişçiler Prens Harry’yi kaçıracaklar’

  İran’ın nükleer teknolojisi yok

  Fransa’da çekişmeli seçim başladı

  Felluce Belediye Başkanı öldürüldü

  Bakoyanni, Türkiye'yi suçladı

  “Kürt yönetimi terörü görmeli”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004