Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bayrou’nun oyları kime?

Bir ankete göre, Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kaybeden François Bayrou’nun seçmenlerinin yüzde 38’i 6 Mayıs'ta yapılacak ikinci turda Segolene Royal’e, yüzde 35’i Sarkozy’ye oy vermeye hazırlanıyor. Royal'in, kaybeden diğer adayların seçmenlerinden de oy alıp alamayacağı ise meçhul.

Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy’nin danışmanı François Fillon, Fransa Demokrasi Birliği (UDF) lideri Bayrou’nun kendilerini ikinci turda desteklememesi halinde, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde kendileriyle ittifak yapmayacaklarını söyledi. Fillon, ‘’Bayrou bizi desteklediğini açıklamadığı takdirde, biz de 577 seçim bölgesinde tek başımıza yarışa gireriz’’ dedi.

Genel seçimlere UDF’nin UMP ile ittifak içinde girmemesi halinde, Bayrou’nun partisinin seçim barajı yüzünden Mecliste temsil edilemeyebileceğine dikkat çekiliyor.

UMP sözcüsü Xavier Bertrand ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyundaki beklentilerin aksine Bayrou ile seçim pazarlığına girmeyeceklerini söyledi.

Bu arada, Sosyalist Parti yöneticileri, bugün yaptıkları açıklamalarda, Bayrou’nun kendilerini desteklemeleri çağrısında bulundular.

Öte yandan, Ipsos tarafından düzenlenen bir anket, ‘’Bayrou taraftarlarının daha çok Royal’i desteklediğini’’ ortaya koydu.

Ankete göre, Bayrou seçmenlerinin yüzde 38’i 6 Mayısta düzenlenecek ikinci turda Royal’e, yüzde 35’i Sarkozy’e oy vermeye hazırlanıyor. Çekimser kalacak Bayrou seçmenlerinin oranı yüzde 27’de kalırken, kararsızlar şimdilik yüzde 5 civarında.

/ PARİS

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Ortadoğu’dan çekilsin

  Bayrou’nun oyları kime?

  Wolfowitz direniyor

  Rusya’dan Kosova için veto tehdidi

  HAMAS ateşkese son verdi

  9 Amerikan askeri öldürüldü

  Ziya’ya sürgün vizesi verilmedi

  Tesettür operasyonuna Ayetullah tepkisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004