Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Wolfowitz direniyor

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, adının karıştığı aşk skandalının ardından tarzını değiştirmeye hazır olduğunu belirtirken, istifa etmeyi reddediyor.

Washington Post’ta kaynak belirtilmeden verilen habere göre, Wolfowitz, yapılan bir toplantıda, yönetim tarzını değiştirmek için bir “uzmana” başvurma ihtimalini inceleyeceğini, sevgilisinin maaşıyla ilgili patlak veren olayda kendisini temsil etmesi için, 1998’de Monica Lewinsky skandalında ABD’nin eski başkanı Bill Clinton’ı savunan avukat Robert S. Bennett’i tuttuğunu söyledi.

Haberde, avukat Bennett’in hafta sonunda bir araya geldiği Wolfowitz’in istifa etmeyeceğini söylediği ve “İnsanların dünyadaki yolsuzlukla mücadelede yürüttüğü işini bozma peşinde olduklarını düşündüğünü ve bu görevine yüzde 100 odaklanmak için bu olaya bir son vermek istediğini söylediğini” ifade ettiği belirtildi. 185 üyeli bankanın 24 delegesinin oluşturduğu yönetim kurulu, Cuma günü Wolfowitz’in talimatıyla yakın arkadaşlarının imzaladığı sözleşmelerle ilgili soruşturma başlatma kararı almıştı. Banka çalışanları, Wolfowitz’in istifasını isterken, Wolfowitz, ABD Başkanı George Bush’un desteğini almıştı.

/ WASHINGTON

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Ortadoğu’dan çekilsin

  Bayrou’nun oyları kime?

  Wolfowitz direniyor

  Rusya’dan Kosova için veto tehdidi

  HAMAS ateşkese son verdi

  9 Amerikan askeri öldürüldü

  Ziya’ya sürgün vizesi verilmedi

  Tesettür operasyonuna Ayetullah tepkisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004