Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu’yu sel bastı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, bir kadının yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde selden etkilenen vatandaşlar, evlerindeki suları tahliye etmeye çalışıyor.

Önceki gün Silopi ve Cizre ilçelerinde meydana gelen selde çok sayıda ev ve iş yeri zarar gördü, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren belediye ve sivil savunma ekiplerinin yardımıyla evlerinde biriken su ve çamuru tahliye etmeye başladı.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Cizre’ye gelerek Kaymakam Gökhan Azcan ile birlikte selden etkilenen mahallelerde incelemede bulundu. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cizre ve Silopi ilçelerinde önceaki gün yoğun yağışın etkili olduğu belirtildi. Cizre’de Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde yoğun yağıştan dolayı çok sayıda evin sel suları altında kaldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Bir kadın boğulma tehlikesi geçirdiği için hastahaneye kaldırılmış olup, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. 3 kişinin ise hastanede tedavileri sürmektedir. Silopi’de Karşıyaka ve Yeşilyurt mahallelerinde çok sayıda ev oturulamayacak durumdadır. Ayrıca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) sular altında kalmıştır. Görümlü Beldesi’ndeki açık araziye Yıldırım düşmesi sonucu Canan Güldal (30) yaralanmış, vatandaşımız kaldırıldığı hastahanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.’’ Şırnak’ın Cizre ilçesi Kaymakamı Gökhan Azcan, önceki gün meydana gelen sel sebebiyle 400-500 ev ve iş yeri ile 11 okulun zarar gördüğünü bildirdi.

Kaymakam Azcan, yaptığı açıklamada, dün etkili olan yağmurun ilçede sele sebep olduğunu belirterek, Nur, Sur, Cudi ve Yasef mahallelerinde bir çok ev ve iş yerinin sular altında kaldığını bildirdi.

Selde bir kadının hayatını kaybettiğini hatırlatan Azcan, ‘’Mahsur kalıp kurtarılan 3 kişi ise yaşadığı şokun etkisi nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Bu 3 vatandaşımızın da durumu iyi’’ dedi. Hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Azcan, şöyle konuştu: ‘’Selden 400-500 arasında ev ve iş yeri ile 11 okul zarar görmüş. 70’in üzerinde ekip, su tahliye ve temizleme çalışmalarını yürütüyor. 31 vatandaşımız barınma sorunu olduğunu belirterek başvurdu. Bunları kurum misafirhanesine yerleştiriyoruz. Kızılay da zarar gören vatandaşlarımıza kumanya dağıtımına başladı. İhtiyaç olması durumunda Kızılay çadır da kuracak. Sel nedeniyle ilçe merkezindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdık.’’ Öte yandan, sağlık ekipleri de selin etkili olduğu mahallelerde sağlık taraması yapıyor.

KIZILAY’DAN BÖLGEYE YARDIM

Türk Kızılay’ı Cizre’de sağanak yağış sebebiyle meydana gelen sel felâketinin ardından ilçeye 100 çadır, bin battaniye, 100 katalitik soba ve 350 yatak gönderdi. Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen sel felâketinin ardından Elazığ Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi haberleşme ekiplerinin bölgeye gönderildiği bildirildi. Kaymakamlıkta kurulan kriz masası ile koordineli çalışıldığı belirtilen açıklamada, Cizre’ye ilk etapta 100 çadır, bin battaniye, 100 katalitik soba ve 350 yatak gönderildiği kaydedildi.

Batman Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’ndeki konteynerlerin de bölgeye ulaştırılması için hazırlıklara başlandığı ve ilçe kriz masasının bildireceği diğer ihtiyaçların karşılanabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığı belirtildi.

Varto sular altında

Muş’un Varto ilçesine bağlı Erdoğan köyünde aşırı yağış sebebiyle yaşanan su baskınında köy camisi ve bazı evler zarar gördü. Muş Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, aşırı yağış sebebiyle Varto ilçesine bağlı Erdoğan köyünde su baskını yaşandığını ifade etti. Su baskınında köy camisi ve bazı evlerin zarar gördüğünü belirten Vali Özçimen, ekiplerin köyde gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Caminin minaresi yıkıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir caminin minaresini de deviren şiddetli yağmur ve fırtına ile oluşan hortumun yol açtığı zararın tespiti amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Kadirli Kaymakamı Rauf Ulusoy, Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Müftü Şemsettin İnceler, minaresi yıkılan Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi’ndeki İhlas Camisinde incelemelerde bulundu, mahalle sakinleriyle görüştü.

Kaymakam Ulusoy, dün akşam etkili olmaya başlayan yağmur ve şiddetli rüzgar ile oluşan hortum sonucunda bazı evlerin çatısının uçtuğunu, ağaçlar, elektrik ve telefon direklerinin devrildiğini, caminin minaresinin yıkılması sonucu bazı evlerde zarar meydana geldiğini belirterek, ‘’Hasarlarla ilgili araştırmalar sürüyor.

Aras’da taşkın uyarısı

Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Aras nehrinde oluşabilecek taşkınlara karşı vatandaşları uyardı. Karahisarlı, yaptığı yazılı açıklamada, kar erimesinden dolayı Aras nehrinde taşkınların olabileceğini belirterek, nehirdeki taşkın sebebiyle Ermenistan’da bir köyün zarar gördüğünü belirtti. Geçen yıl Karakoyunlu ve Aralık ilçelerine bağlı bazı köylerde sel felâketi yaşandığını hatırlatan Karahisarlı, şunları kaydetti: “Ermenistan’da yaşanan taşkının ilimiz sınırında da olabileceğini düşünerek sele karşı yapılan mevcut setlerin yükseltilip, koruma güvenliği sağlanmalıdır. Vatandaşlarımız taşkın konusunda daha dikkatli ve duyarlı olunması gerekir.’’

/ CİZRE/SİLOPİ /MUŞ

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Seçim bildirisi gibi

  Karar süreci etkileyecek

  Ordu kışlaya

  Barroso: Türkiye, AB için gerçek Avrupalı olmalı

  AB Komisyonu: Demokrasi hükümete bırakılmalı

  Genelkurmay açıklamasına dâvâ

  İnal Batu, DYP'ye katıldı

  Koray Aydın’a 216 yıl istendi

  Dink dâvâsında iddianâme reddedildi

  Saldırı girişimine 3 tutuklama

  Çağlayan'dan sağ duyusu çağrısı

  Rapor Anayasa Mahkemesi üyelerinde

  Kınamak yetmez sorumlular cezalandırılsın

  Mumcu’dan ‘son çağrı’

  Taksim’de eyleme izin verilmeyecek

  Doğu’yu sel bastı

  Yörük göçü başladı

  Kamu-Sen: Demokrasiden vazgeçilmesin

  Balkanlarda Müslümanların yüzleri Türkiye’ye dönük

  Rusya Müftüsü: Risâle-i Nur aydınlatıyor

  Şener: Erken seçim kararı yok

  Bolu Dağı Tünelinde çalışma var

  İstanbul’da 41 okul tatil

  Beş yıldızlı mezar hizmeti

  Yaz geliyor, dikkatli beslenin

  Bugün, Dünya Astım Günü

  Şifalı bitkilerle zayıfladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004