Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert hükümeti çatırdıyor

İsrail’de, geçen yıl Hizbullah’la yapılan savaşın aksaklıklarını belirlemek üzere kurulan komisyonun ilk raporunu açıklamasının ardından, İşçi Partili devlet bakanı Eitan Cabel istifasını sundu. İsrail Başbakanı Ehud Olmert tarafından atanan komisyonun hazırladığı Winograd raporunda, özellikle Başbakan Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’a yönelik suçlamalar yer alıyor.


Halilzad BM’yi Irak’a çağırdı

ABD’nin yeni BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zalmay Halilzad, BM’nin Irak’ta daha fazla rol oynayabileceğini söyledi.

ABD’nin kara Nisan’ı

Irak hükümetinin açıkladığı verilere göre, ülkede şiddet nedeniyle geçen ay ölen sivillerin sayısı bir önceki aya göre yüzde 20 azaldı ve Nisan ayında


  Rice’dan sert diyalog

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, daha önce ABD tarafından görüşülmesi tabu olarak görülen İran ve Suriye’yle Irak konusunda “sert” görüşmeler yapmaya hazırlanıyor.


  Zerkavi’nin halefi de öldürüldü

El Kaide terör örgütünün Irak’taki uzantısının lideri Ebu Eyyüb El Masri’nin, militanlar arasında çıkan çatışmada öldürüldüğü kaydedildi.


  Irak’ta herşey yağmalanıyor

Irak’taki yeniden yapılandırma çalışmalarında yolsuzluklar, yağmalama ve şiddet olayları sebebiyle ilerleme sağlanamıyor.


  Nuri el Maliki’nin konutuna havan topu

Irak’ın başşehri Bağdat’ta, güvenli alan Yeşil Bölge’ye dün de havan topu saldırısı düzenlendiği ve başbakanlık makamının 100 metre yakınına bir top mermisinin düştüğü bildirildi.


  Almanya’da içkili partilere yasak

Almanya’da özellikle gençlerin arasında yapılan içki partileri siyasetçileri harekete geçirdi. Hıristiyan Birlik Partisi’nden içişleri bakanları gençlerin sabit ücret karşılığında barlar tarafından sunulan sınırsız içki tüketebileceği “Flatrate partilerine” yasak getirmek istiyor.


  Çinlilerin cami isteğine red

Malezya’da Çin toplumunun kendi camilerini inşa etmeleri yönünde talepleri ülkedeki Müslümanlar arasında ayırımcılığa sebep olabileceği gerekçesiyle reddedildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004