Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar, askeri ve CHP’yi eleştirdi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Siyasî bir mesele olan cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasî dilinde ve kendi hukukî mecrasında cereyan ederken, bir gece yarısı açıklaması ile, Cumhuriyeti kurduğumuzdan beri siyasetin dışında tutmak için gözbebeğimiz gibi koruduğumuz kurum tarafından bir mesele haline getirilmiş durumdadır” dedi.


Demokrasiye uymaz

Genelkurmay Başkanlığının açıklaması ile oluşturulan fiilî durumun demokratik teamüllere uygun olmadığını ifade eden TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalç

Kutan: Cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, “Demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz’’ dedi.


  Avukatlardan Baykal’a suç duyurusu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup avukat, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçunu işlediğ gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, suç duyurusunda bulundu.


  Nokta’ya iki soruşturma daha

Andıç, darbe günlükleri ve asker-sivil ilişkilerine dair iddiaları gündeme getirdiği için askerin hedefi olan, baskın düzenlenen ve son olarak da yayınını durduran “Nokta” dergisi çalışanlarına, 301’den ve “Halkı askerlikten soğutma” suçundan iki soruşturma açıldı.


  İstanbul’da 1 Mayıs çilesi

1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmak istenmesi üzerine güvenlik kuvvetlerinin aldıkları tedbirler, İstanbullulara trafik çilesi yaşattı. Sabah saatlerinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Unkapanı Köprüsü, Galata Köprüsü ile Taksim’e çıkan bütün cadde ve sokaklarda güvenlik güçlerince kontrol noktaları oluşturuldu.


  Feci kaza: 7 ölü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kamyon ve kamyonetin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 7 kişi hayatını kaybetti.


  Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına Yalçınkaya seçildi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya’yı seçti.


  İfade özgürlüğü hak değil, risk

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir rapor yayınlayan BİA Medya Gözlem Masası, 2007’nin Ocak-Şubat-Mart döneminde 12 kişiye yeni dâvâlar açıldığını bildirdi. 2006 Medya Gözlem raporunda geçen yıl 293 kişinin ifade özgürlüğünü ihlalden yargılandığı açıklanmıştı.


  Askerî helikopter zorunlu iniş yaptı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Lice’de görev uçuşu esnasında bir taarruz helikopterinin, ‘’teknik arıza’’ nedeniyle zorunlu iniş yaptığını ve iniş esnasında helikopterde hasar meydana geldiğini, helikopter mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.


  E.G henüz sorguya hazır değil

Malatya’da bir yayınevinde işlenen cinayetlerle ilgili olarak şu ana kadar 28 kişinin sorgulandığı bildirildi.


  Genç Parti’den CHP’ye ‘işbirliği’ teklifi

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, genel seçimlerde CHP ile işbirliği yapma arzusu içinde olduklarını belirterek, ‘’Türkiye’nin bugünkü durumu bizim parti kimliğimizi kaybetmemek kaydıyla, CHP’nin listelerinden seçime girmemizi gerektiriyorsa, biz bu fedakarlığı göstermeye hazır olabiliriz’’ dedi.


  Kur’ân mazlûmdan yanadır

Hazreti Muhammed'in ömrünü adaletin hakim kılınmasına adadığını söyleyen İhsan Eliaçık, “Kur’ân ezilenlerden yana olan bir kitaptır. Kim mağdursa, kim mazlûmsa, kimin hakkı elinden alınmışsa bilin ki Kur’ân gelen âyetlerinde onu koruyordur. Ben böyle bir genel ilkenin çıkarılabileceği kanaatindeyim” dedi.


  Meriç Nehri’nde su seviyesi düştü

Edirne’de Meriç Nehri’nde su seviyesinin düşmesi üzerine ortaya çıkan kum adacıkları, çeşitli cinsteki kuşların adeta konaklama merkezi haline geldi.


  Çiftçiler yağmur duâsında

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Karapelit köyü sakinleri yağmur duâsına çıktı.


  Sel mağdurlarına Kızılay’dan yardım

Şırnak’ın Cizre ilçesinde pazar günü meydana gelen sel felâketinden dolayı evleri yıkılan vatandaşlar için Kızılay ekipleri Cizre’nin Sur Mahallesi’nde çadır kurdu.


  Yangın seferberliği

Muğla’da, orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları yapıldığı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yaptığı açıklamada, 2007 yılı içinde çıkabilecek orman yangınlarına anında müdahale amacıyla, birisi personel helikopteri olmak üzere 5 helikopter ve 3 amfibik yangın söndürme uçağının kullanılacağını söyledi.


  Hastahanede eğitim

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastahanesinde yatarak tedavi gören çocuklar, eğitimlerini hastahanede açılan okulda sürdürüyorlar.


  Çocuğunuzu yanlışa itmeyin

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gelengül Haktanır, ailelerin okul öncesinde okuma yazma öğrenmek, bale, piyano eğitimi gibi sadece bilişsel becerilerin peşine düşmesinin ilerde çocukların sosyal ve duygusal yönden başarısızlığına yol açtığını belirtti.


  Su depoları su altında

Yağmur ve kar suları nedeniyle taşan Kars çayı, ana su depolarını sular altında bıraktı. 1 milyon YTL maddi zararın meydana geldiği su depolarında oluşan hasar nedeniyle 2 bin abonenin suyu kesildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004