Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TİM: Krize girme lüksümüz yok

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye’nin herhangi bir sebeple krize girmek gibi bir lüksü bulunmadığını söyledi. Satıcı, “Ülkemizde bugün itibarı ile yalnızca özel sektörün 120 milyar dolara yakın kur riski vardır. Türkiye müteşebbisi mevcut siyasî ve iktisadî istikrara güvenerek yatırım yapmış, risk almış ve borçlanmıştır. Herkes davranışlarını bu gerçeği hesap ederek kurmalıdır” dedi.

Amasya Merzifon’da, Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladığı toplantıda konuşan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, demokratik hukuk devletinde, kişi ve kuruluşların bir takım sorunların daha kestirme çözümlerine başvuramayacağını, hukukun üstünde olamayacaklarını, kendilerine yasal olarak tarif edilmiş zeminlerin dışına çıkamayacaklarını hatırlattı.

Satıcı şunları kaydetti: “Bugün de cumhurbaşkanlığı seçiminin farklı kesimlerce farklı şekillerde yorumlanması ve belki de sonuçta bir erken seçime neden olabilecek olması, ekonomik olarak düzelmeye başladığımız bir sürede, bize zenginleşmemiz yönünde bir engel oluşturmayacak şekilde sonuçlandırılmalıdır. Türkiye’nin bugün herhangi bir nedenle krize girmek gibi bir lüksü yoktur. Ülkemizde bugün itibarı ile yalnızca özel sektörün 120 milyar dolara yakın kur riski vardır. Türkiye müteşebbisi mevcut siyasi ve iktisadi istikrarına güvenerek yatırım yapmış, risk almış ve borçlanmıştır. Herkes davranışlarını bu gerçeği hesap ederek kurmalıdır.”

Türkiye için demokrasi ve serbest piyasa ekonomisinin bir lüks değil, gerçek bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Satıcı, “Türkiye, bütün sorunlarını demokratik yollardan çözme yeteneğine sahiptir” dedi.

/ AMASYA

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Muhtıra fakirleştirdi

  TİM: Krize girme lüksümüz yok

  Dünya basını: Askerî müdahaleler, piyasalar için iyi değil

  Bolat, yeniden MÜSİAD Genel Başkanı

  Niyet mektubu IMF’ye gönderildi

  Nisan ayında ihracat yüzde 28 arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004