Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Problem anayasada

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı vekâleti konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, anayasanın 102 ile 106. maddeleri arasında yorum farkı bulunduğuna işaret ederek, “Herhalde bir noktaya varılacak. Her iki maddede yoruma göre değişir. Anayasanın dili bu kadar kötü olunca herkes birşeyi çıkarmaya çalışıyor. Uzmanlar çalışıyor. Bir neticeye varılır. Bu sorun da çözülür. Mecbur çözülecek” değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Meclisin bundan sonra çalışıp çalışmayacağına ilişkin soru üzerine, Anayasanın çok açık olduğunu bildirdi. Kuzu, ‘’Yenisi seçilene kadar görevine devam eder. Anayasa Mahkemesinin son kararından güç alınarak, ‘Acaba bir şey yapabilir miyiz?’ gayretleri bunlar, başka bir şey değil’’ şeklinde konuştu.

‘’Anayasa açık, ‘Devam edemez’ diyen ‘Devam edemez’ diyecek. Çalışmamızı istemiyorlar mı?’’ diye soran Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanının görevine devam edip edemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine bununla ilgili Anayasanın 102 ve 106. maddelerinde farklı yorumların olduğuna dikkati çekti.

AKP’li Kuzu, bu konuda bir noktaya varılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

‘’Uzmanlar çalışıyor. İki maddede yoruma göre değişir. 102’de olur, 106’da olur. Metni okursan, 102. maddede ‘Cumhurbaşkanı yenisi seçilene kadar devam eder’ diyor. ‘Seçilen göreve başlayana kadar’ diyor. Böyle bir seçim olmadığına göre 16 Mayıs’ta görevi bitiyor. Aynı maddenin gerekçesine bakıyorsun, ‘cumhurbaşkanı göreve devam eder’ diyor. Orada farklı yazıyor. Metinle gerekçesi uymuyor. 106. maddeyi okuduğunuz zaman da ‘Meclis Başkanı devam eder’ diyor. Ağırlıklı olarak öyle gözüküyor. Ama tabi bilemiyorum. Anayasanın dili bu kadar kötü olunca, herkes bir şey çıkartmaya çalışıyor.’’

“BEN DE KUZUOĞLUYUM’’

Gazetecilerin, ‘Meclisin çalışıp çalışmayacağına’ ilişkin ısrarlı soruları üzerine Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, ‘’Meclis çalışmalarına normal devam ediyor. Meclis neden çalışmasın? Öyle bir şey yok. Öyle bir şey olur mu? Nerede yazıyor. Hiçbir yerde yazmıyor. Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis’te 3’er gün arayla turlar yapılıyor. Diyelim 3 günlük turun arasında 2 gün var. 2 gün çalışmayacak mısınız?’’ şeklinde konuştu.

Burhan Kuzu, bu iddiaların Sabih Kanadoğlu’na ait olduğunu hatırlatan gazeteciye ‘’Gidin Kanadoğlu’na sorun, ben de Kuzuoğluyum. Herkesin kanaati o’’ dedi.

‘’Anayasa değişikliği paketiyle’’ ilgili bir soru üzerine de Kuzu, ‘’Anayasa değişikliği paketi gelsin hemen komisyonu toplayacağım’’ dedi.

/ ANKARA

03.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Meclis bloke edilmiştir

  Baykal'ın anayasa duvarı

  Problem anayasada

  AKP: 24 Haziran’da seçim

  Mumcu: Eylül’e kalsın

  Mahkemenin kararı Mecliste

  YSK: Seçime her zaman hazırız

  YDS başka tarihe alınacak

  Çiçek: Yeni TBMM seçilene kadar eskisi tüm yetkilerini kullanır

  Yalçındağ: Erken seçim Türkiye’nin önünü açtı

  Demirel: Türkiye, demokrasiyi başaracak

  12 Eylül Anayasasının iflas belgesi

  Şemdinli dâvâsı Yargıtay'da

  Yağmur ferahlığı

  Murat Nehri taştı

  Muş’ta sel baskını

  Beyoğlu'nda bina çöktü

  Peygamberimizi Kur’ânla tanıyoruz

  Adana'da ‘Kutlu Doğum’ coşkusu

  Yeşil kart vizesi uzatılıyor

  TSKB’den “önceliğimiz çevre” projesi

  Askerî konvoyda kaza

  Afetlere bilinçli müdahale şart

  Mezarlık deposu soyuldu

  Ulucami'ye hayran kaldılar

  Seyyar kuluçka makinesi yaptılar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004