Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mersin’de söz, müziğin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ‘’Kültür ve sanata yapılan yatırım, kentin geleceğine yapılan yatırımdır’’ dedi.

Macit Özcan, Mersin Kültür Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen ‘’Türk Müziği Festivali’’nin açılışındaki konuşmasında, belediye bünyesinde 2000 yılında kurulan konservatuvarın Türk Halk ve Sanat Müziği dallarında 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.

Konservatuvarla Türk Müziği kültürünün yeni kuşaklara en iyi biçimde aktarılmasına çalıştıklarını ifade eden Özcan, konservatuvarın Türk San’at Müziği dalında birincilikleri olduğunu ve düzenlenen festivalle halka ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini vurgulayan Özcan, ‘’Kültür ve sanata yapılan yatırım, kentin geleceğine yapılan yatırımdır’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile solistler Bekir Ünlüater ve Dilek Türkan konser verdi.

Festival, 5 Mayıs’a dek sürecek ve bugün, Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezinde taş plak dinletisi ile slayt gösterisi gerçekleştirilecek.

03.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Buyrun sanal gezintiye

  New York’ta bir cambaz

  23 ülke kapılarını Mevlânâ’ya açtı

  “Dil”imiz bayram edecek

  Mersin’de söz, müziğin

  Lokantacının antika merakı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004