Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakan Şükür ve Hasan Şaş Sudan'a iç barış getirecek

Sudanlı yetkililer, Galatasaray'ın ve milli takımın başarılı futbolcuları Hakan Şükür ile Hasan Şaş'a barış elçiliği önerdi.

Bir dizi anlaşmalar yapmak üzere Sudan'a giden Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'ı duygulandıran teklif, Sudanlı spor teşkilatının yöneticilerinden geldi. Sudan Spor Bakanı ve Hükümet yetkilileri ile yapılan toplantıda iletilen teklifi Atalay, şöyle anlattı: ''Toplantıda hükümet yetkilileri kendi ülkelerinde Darfur'da yaşanan içsavaşı sona erdirmek için yoğun çaba harcadıklarını söylediler.

GERGİN HAVA

Sudan'da yapılan araştırmada Hakan Şükür ile Hasan Şaş'ın çok sevildiğini söylediler. Afrika kökenli Müslümanlar ile Arap kökenli Müslümanların arasında yaşanan bu tatsız olay için Hakan Şükür ile Hasan Şaş'ın Sudan'a gelmesini ve her iki grubun takımlarında 10'ar dakika oynamalarının bile gergin havanın yumuşatılmasını sağlayacağını savundular.'' Konuyu Galatasaray Kulübü'ne ve futbolculara iletmek için Atalay'dan ricacı olmalarını isteyen Sudanlı yetkililerin talebi karşısında çok duygulandığını ve gururlandığını anlatan genel müdür vekili Atalay, konuyu en kısa zamanda Galatasaray yönetimine ileteceğini söyledi.

4 YILDIR İÇ SAVAŞ VAR

Sudan'ın batısında nüfusun tamamı Müslümanlardan oluşan Darfur bölgesinde 2003 yılından bu yana Arap kökenli Müslümanlar ile Afrika kökenli Müslümanlar arasında yaşanan iç savaşta en az 400 bin kişi öldü, 2.5 milyonu aşkın sivil de evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kaldı.

G.Saray'a Sudan daveti

Suriye'nin Halep'te yapılan Olimpiyat Stadı'nın açılışına Fenerbahçe'yi davet etmesinden sonra, Sudan Hükümeti de başkent Hartum'da yaptırdığı stadın açılış törenine Galatasaray'ı çağırdı.

ISRAR ETTİLER

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Sudan'a yaptığı ziyarette, hükümet yetkililerinin ve spor bakanının, ısrarla, başkentleri Hartum'a yaptırdıkları stadın açılışına Galatasaray Kulübü'nü davet ettiklerini bildirdi.

03.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya derbisi Türkiye'de

  İnternet anketinde Beşiktaş favori

  Hakan Şükür ve Hasan Şaş Sudan'a iç barış getirecek

  Derbi biletleri 1 saatte bitti

  Fenerbahçe'den Yakubu atağı

  Sam Ankara'da ringe çıkacak

  Gencebay'a ağalık teklifi

  Futbolda 4 yan hakem dönemi başlıyor

  Potada F.Bahçe ile Beşiktaş oynuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004