Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelik: YÖK bütçesini yüzde 100 arttırdık

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2002-2006 yılları arasında Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığının toplam ödenek miktarının 20 milyon 597 bin 677 YTL olduğunu bildirdi. Çelik, yükseköğretim için ayrılan bütçe ödeneklerinin, ülke imkânları ölçüsünde 4 yılda yüzde 100 arttırıldığını söyledi.


Kurmaca korkular

Rejimin tehlikede olmadığını vurgulayan Gazeteci Koray Düzgören, “Kemalist elit, meydanlarda toplanmış, önemli bir kesimi darbeye karşı, ama aynı zama

14 Mayıs: “Yeter söz milletindir!”

14 Mayıs 1950 tarihinde yapılan Türkiye’nin ilk demokratik seçiminde sonuç CHP açısından gerçekten tam bir şoktu. DP oyların yüzde 53.3’ünü, CHP ise y


  Miting memnun etmedi

İzmir’de dün çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle Cumhuriyet mitingi düzenlendi. Miting boyunca Baykal ile Sezer biraya gelmezken "solda birleşme müjdesi" bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.


  Demirel, yabancı basından üyelik desteği istedi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği için son birkaç yılda gerçekleştirdiği reform paketlerinin önemine değinerek, yabancı gezetecilerden Türkiye’nin AB müzakere sürecinde destek vermelerini istedi.


  Sarkozy’nin iddiaları yanlış

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Ingmar Karlsson, Fransa’da cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye'nin AB’ye üyelik sürecinin durdurulması için öne sürdüğü argümanların yanlış olduğunu söyledi. Karlsson, “Sarkozy, Türkiye’nin Avrupa’da olmadığını söylüyor, ancak Türkiye’nin, Avrupa yakasındaki toprakları birkaç birlik ülkesinin toplam yüz ölçümünden daha büyük” dedi.


  ATO’dan mektupla sandığa çağrı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, 22 Temmuz’da seçmeni sandığa yönlendirmek amacıyla yıllık izinlerin seçim gününe rastlamayacak şekilde düzenlenmesi için 1000 kamu ve özel sektör yöneticisine çağrı mektubu gönderdi.


  Bartholomeos’un duâsı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da bahar ayinini yönetti. Bartholomeos, Rumca ve Türkçe olarak yaptığı dua sırasında, Türkiye’de 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerin, mutlu geçmesini diledi.


  Sorunların kaynağı 1982 Anayasası

Aralarında gazeteci, yazar, akademisyen, hukukçu, hekim ve sanatçıların da yer aldığı çeşitli mesleklerden 500 kişinin imzaladığı ‘’Yurttaş Bildirisi’’ yayınladı. Bildiride, yaşanan sorunların temelinde, 1982 Anayasası’nın var olduğu belirtildi.


  Aydın: TÜİK rakamlarıyla eşleştirme yaptık

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nüfus rakamlarıyla YSK seçmen kütükleri arasında eşleştirme yapıldığını ve yüzde 96 oranında sonuç alındığını belirterek, kalan yüzde 4 oranındaki seçmenin de oy kullanabileceğini bildirdi.


  Taciz ateşinde 2 er yaralandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde bir grup teröristin açtığı taciz ateşinde 2 er yaralandı.


  Çıkarma gemisi geliyor

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, bu yıl içinde programına aldığı önemli bir savunma projesinde ilk adımı attı.


  WP: AKP kapitalist politikaları benimsiyor

ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesi, gelenekçi kökenden gelmesine karşılık iktidardaki AKP’nin liberal reformlar yaptığını, kapitalist politikalar benimsediğini ve Türkiye’yi dünya ekonomisiyle bütünleştirmeye çalıştığını yazdı.


  10 bin cami imam bekliyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Türkiye genelinde 10 binin üzerinde camide imam kadromuz yok. Din görevlisinin olmaması bazen önemli sorunlara yol açıyor” dedi.


  Demir yolu, ulaşıma açıldı

Sivas’ın Kangal ilçesinde yük treninin devrilmesi sonucu 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kaza sebebiyle kapanan demir yolu, ulaşıma yeniden açıldı.


  DENETDE ‘dürüst aday’ istedi

Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Genel Başkanı Atılay Ergüven, ‘’Siyasi parti yöneticilerini, milletvekili adaylarını belirlerken yolsuzluğa bulaşmamış, şaibeden uzak, hüküm giymemiş, dürüst, ilkeli, nitelikli olanları seçmeye davet ediyoruz’’ dedi.


  Pilot rotayı şaşırdı

Yunanistan’dan İstanbul’a gitmek üzere havalandıktan sonra, pilotun rotayı şaşırması ve yakıtın bitmesi sonucu önceki gece Bursa Yenişehir Havaalanı’na inmek zorunda kaldığı belirtilen uçağın gerekli işlemlerin yapılmasının ardından havalandığı bildirildi.


  13.7 milyar yıllık yıldız keşfedildi

Uluslararası gök bilimcilerden oluşan bir ekip, 13.7 milyar yıl yaşındaki kâinat kadar eski bir “fosil” yıldız keşfettiklerini bildirdi.


  Everest’ten cep telefonuyla görüşecek

İngiliz dağcı Rod Baber, en yüksekten cep telefonu konuşması rekorunu kırabilmek için Everest dağının zirvesine tırmanıyor.


  Yolunu şaşıran penguen 5 bin km yaptı

Anayurdu Şili’nin güneyindeki soğuk diyarlar olan bir Macellan pengueni, yolunu şaşırınca Peru’ya kadar gitti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004