Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sarkozy’nin iddiaları yanlış

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Ingmar Karlsson, Fransa’da cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye'nin AB’ye üyelik sürecinin durdurulması için öne sürdüğü argümanların yanlış olduğunu söyledi. Karlsson, “Sarkozy, Türkiye’nin Avrupa’da olmadığını söylüyor, ancak Türkiye’nin, Avrupa yakasındaki toprakları birkaç birlik ülkesinin toplam yüz ölçümünden daha büyük” dedi.

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Ingmar Karlsson, Fransa’da Cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye AB’ye üyelik sürecinin durdurulması için öne sürdüğü argümanların yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), İsveç Konsolosluğu, Adıyaman Barosu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle ‘’AB Yolunda İl İl Türkiye’’ konulu seminer düzenlendi. Karlsson seminerde yaptığı konuşmada, İsveç’in, Türkiye’nin, AB üyeliğini en çok destekleyen ülkelerden biri olduğunu belirterek, Türkiye’nin coğrafik olarak Avrupa’da yer almadığını iddia eden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin görüşlerine katılmadığını kaydetti.Karlsson, şöyle konuştu: ‘’AB’nin temeli Roma hukukuna dayanır, burada da ahde vefa vardır. Türkiye’nin birliğe üye olarak alınmasında yeni şartlar öne sürülmesi ahde vefaya ters düşer. Ancak, bir çok AB üyesi ülke bunu yapmıştır. Sarkozy’nin, Türkiye’nin üyelik sürecinin durdurulması için öne sürdüğü argümanlar yanlış. Sarkozy, Türkiye’nin, Avrupa’da olmadığını söylüyor, ancak Türkiye’nin, Avrupa yakasındaki toprakları birkaç birlik ülkesinin toplam yüz ölçümünden daha büyük. Ayrıca bu kısımda yaşayan nüfus da aynı şekilde üye bazı ülkelerin nüfuslarını toplamından daha fazla. Kaldı ki Sarkozy, Pasifik Okyanusu’nun güneyinde, Karayip Denizi’nde ve Kanada’nın doğusunda bulunan bazı adalardan oy alarak Cumhurbaşkanı seçildi.’’

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Yazıcı ise son dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimi, 367 tartışması ve Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın, Avrupa’da, Türkiye’nin birliğe üye olmasına karşı olanların eline önemli koz verdiğini söyledi.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel de Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de Türkiye’nin üyeliğinin yanlış olduğu yolundaki argümanları savunanların bulunduğunu, ancak üyelik perspektifi dışında başka bir çıkar yol olmadığını ifade etti.

Gürsel, Türkiye’nin başka seçeneği olmadığını, dış ticaretinin yüzde 50’den fazlasını AB ülkelerine yönelik olarak yapıldığını belirterek, Gümrük Birliği ile birlikte önemli bir ihracat elde edildiğini, bunun tersinin savunulmasının mümkün olmadığını kaydetti.

TESEV Koordinatörü Cem Murat Sofuoğlu ise TESEV ve bünyesinde faaliyet gösteren Demokratik Değişim Gönüllüleri’nin, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik yolunda ilerlediği bir dönemde değişik illerde seminerler düzenleyerek, ülkenin geleceğinin tayin etme noktasında sesini duyurma şansına sahip kesimleri AB hakkında bilgilendiklerini belirtti.

/ ADIYAMAN

14.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: YÖK bütçesini yüzde 100 arttırdık

  Kurmaca korkular

  14 Mayıs: “Yeter söz milletindir!”

  Mumcu: “Demokrat Parti yeniden umudun adresi”

  Miting memnun etmedi

  Demirel, yabancı basından üyelik desteği istedi

  Sarkozy’nin iddiaları yanlış

  ATO’dan mektupla sandığa çağrı

  Bartholomeos’un duâsı

  Sorunların kaynağı 1982 Anayasası

  Aydın: TÜİK rakamlarıyla eşleştirme yaptık

  Taciz ateşinde 2 er yaralandı

  Çıkarma gemisi geliyor

  WP: AKP kapitalist politikaları benimsiyor

  10 bin cami imam bekliyor

  Demir yolu, ulaşıma açıldı

  DENETDE ‘dürüst aday’ istedi

  Pilot rotayı şaşırdı

  13.7 milyar yıllık yıldız keşfedildi

  Everest’ten cep telefonuyla görüşecek

  Yolunu şaşıran penguen 5 bin km yaptı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004