Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bin 500 öğrenci müzeleri gezdi

Her yıl 7-13 Mayıs günlerinde düzenlenen Vakıflar Haftası faaliyetleri kapsamında öğrenciler, Ankara’da bulunan müzeleri gezdi.

Ankara ve civar illerden gelen Lise 1. sınıf öğrencileri, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt önderliğinde Ankara Ulus’ta bulunan Vakıf eserleri müzelerini gezdi. ‘Vakıf Eserleri Geziyorum’ adlı yürüyüşte öğrenciler Ahi Şerafettin Cami, Ahi Elvan Cami, Çengelhan Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’ni görme fırsatı buldu. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, vakıf medeniyeti yılı çerçevesinde bu yılı çevre yılı olarak adlandırdıklarını belirterek, geçen yıl Türkiye genelinde bir vakıf eserlerinin gezilmesi konusunda bir çalışma başlattıklarını söyledi. Vakıf eserlerinin gezilmesini sağlarken buralarla ilgili de öğrencilere bilgi verdiklerini ifade eden Beyazıt, amaçlarının da öğrencilerin bu eserleri tanımasını, Türk kültürünün ve Türk tarihi eserciliğinin de önemini kavramaları olduğunu kaydetti. Bu yılki Vakıf medeniyeti çevre yılında değerlendirilmesi mümkün olmayan arazilere ağaçlandırma kampanyaları yaptıklarını bildiren Beyazıt, Türkiye genelinde ne kadar boş arazi varsa Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan bu alanlar için fidan aldıklarını ve boş olan arazileri ağaçlandırdıklarını söyledi.

Lise öğrencileri için resim yarışmaları ve üniversite öğrencileri arasında da Ben Bir Vakıf Kursam konulu yarışmalar düzenlediklerine işaret eden Beyazıt, 2 binden fazla tarihî eseri onardıklarını kaydetti. Beyazıt, “Türkiye’nin 81 ilinde ‘Vakıf Eserlerini Geziyorum’ yürüyüşü başlattık. Buradaki amacımız onların birer vakıf insanı olmalarını sağlamak” dedi. Beyazıt, müze içerisinde de eserler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

15.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Dil Bayramı”nda Yunus Emre’ye duâ

  Karagöz plastik figürlerle tanıtılacak

  Bin 500 öğrenci müzeleri gezdi

  Aspendos’ta Selçuklu izleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004