Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kupayı Tuncay aldı

Bir internet sitesinde yapılan ankette, sporseverlere, ''Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda en büyük pay hangi futbolcuya ait'' sorusu yöneltildi. Taraftarlar, % 62 oranında Tuncay'a oy verirken, Alex % 18, kaleci Serdar %8, Aurelio % 6, Tümer % 4, Lugano da % 2 oy aldı..

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon kazanılan şampiyonlukta en büyük pay sağlayan futbolcunun Tuncay Şanlı olduğuna inanıyor. ''Ligtv.com.tr'' isimli internet sitesinde yapılan ankette, sporseverlere, ''Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda en büyük pay hangi futbolcuya ait'' sorusu yöneltildi. Taraftarlar, yüzde 62 oranında Tuncay'a oy verirken, Alex yüzde 18, kaleci Serdar yüzde 8, Aurelio yüzde 6, Tümer yüzde 4, Lugano da yüzde 2 oy aldı.

BAŞKAN YILDIRIM'DAN YALANLAMA

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, Turkcell Süper Lig'deki sıralamaya ilişkin herhangi bir yorumu ya da temennisinin bulunmadığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, başkan Yıldırım'ın dünkü bir gazetede, ''İnşallah Galatasaray ikinci olur' dediğini iddia eden bir haber yer aldığına dikkat çekilerek, ''Bu haber kesinlikle doğru değildir. Başkanımızın ligdeki sıralamaya ilişkin herhangi bir yorumu ya da temennisi olmamıştır'' denildi.

16.05.2007


 

F.Bahçe Roberto Carlos'a gidiyor

İspanyol spor gazetesi Marca, dün verdiği haberde, Fenerbahçe kulübünden bir grup yöneticinin bu hafta başkent Madrid'e gelerek Roberto Carlos'un transferi konusunu kapatacağını ve Brezilyalı futbolcuya 2 yıllık sözleşme imzalatacağını iddia etti.

''Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye bir adım kadar yakın'' başlığı altında verilen haberde, ''Fenerbahçe ile Roberto Carlos arasında görüşmeleroldukça ilerledi. Geçtiğimiz şubat ayında prensipte varılan ön anlaşmadan sonra, Fenerbahçeli yöneticiler geçtiğimiz yıl yaşadıklarını hayal kırıklığını tekrarlamamak için Madrid'e gelerek Carlos'a imza attırmak istiyorlar'' denildi.

ÜNLÜ KULÜPLER PEŞİNDE

Brezilyalı yıldız futbolcunun takımı Real Madrid'den ayrılacağını açıklamasının ardından Newcastle United, Salzburg hatta Juventus gibi bazı takımların Roberto Carlos ile ilgilendiklerini öne süren Marca, şimdiye kadar tek ciddi teklifin Fenerbahçe'den geldiğini belirtti. Roberto Carlos'un Fenerbahçe'nin getirdiği 2 yıllık sözleşmeyi bu hafta imzalamasının beklendiği belirtildi. Real Madrid'in ise Roberto Carlos'un yerine defansın sol kanadına Fransa'nın Lyon takımında oynayan Eric Abidal'ı almak istediği ileri sürüldü.

16.05.2007


 

Tümer: Zamanı geldiğinde askere gideceğim

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, ''Ben de her Türk evladı gibi gidip vatani görevimi zamanı geldiğinde yapacağım'' dedi.

Deneyimli futbolcu, sarı-lacivertli kulübün internet sitesi aracılığıyla açıklamada, ''Her Türk evladı gibi gidip vatani görevimi zamanı geldiğinde yapacağım. Ben milli takım forması giyen bir futbolcuyum. Ülkemi nasıl uluslararası maçlarda temsil ediyorsam, vatani görevimi de yaparım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

16.05.2007


 

Terim: Türkiye'de artık takım çalıştırmam

Galatasaray'ı bıraktıktan sonra ''Türkiye'de artık takım çalıştırmam'' sözünün hatırlatılması üzerine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Hiçbir takımda çalışmayacağım. Duruşum devam ediyor. İşimizi bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yaklaşan seçimler öncesinde teklif aldığını söyledi. Terim, TSYD'nin Ankara Şubesi'nin düzenlediği sohbet toplantısına katılarak başkentli gazetecilere açıklamalarda bulundu. Terim, ''Teklif aldığımız bir gerçek. Ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum. İyi bir teknik direktörden kötü bir milletvekili çıkmasın. Böyle bir düşüncem olmadı ve sıcak bakmadım. Ben milletvekilliği yapmayı düşünmedim'' diye konuştu.

MİLLİ TAKIMI BIRAKMA SİNYALİ

Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri sonrasında ayrılma sinyalleri verdi. Galatasaray'ı bıraktıktan sonra ''Türkiye'de artık takım çalıştırmam'' sözünün hatırlatılması üzerine Terim, ''Hiçbir takımda çalışmayacağım. Duruşum devam ediyor. İşimizi bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum'' dedi.

F.BAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU

Fenerbahçe'nin elde ettiği şampiyonluğu kutladığını ifade eden Fatih Terim, ''Bir takım sonuç almışsa, bunda bir emek vardır'' dedi. Terim, Zico'nun önemli işler yaptığını ve başarılı bir antrenör olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Puansal olarak az görülebilir. Sonuçta şampiyon oldu. Kimse kimseye bir şey ikram etmez. Fenerbahçe'nin emeği var. Kritik maçları kendi hanesine yazdırmayı başardı'' diye konuştu.

16.05.2007


 

Tigana 3-0'la geldi, 3-0'la gitti

Beşiktaş'ta, 3-0'lık Sevilla yenilgisi ile göreve başlayan Jean Tigana, yine 3-0'lık Bursaspor yenilgisiyle siyah-beyazlı kulübe veda etti.

Beşiktaş ile 31 Ekim 2005 tarihinde sözleşme imzalayan Tigana, ilk olarak UEFA Kupası'nda 3 Kasım'da deplasmanda oynanan Sevilla maçında takımın başında sahaya çıktı. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmayı 3-0 kaybederken, Turkcell Süper Lig'de geçen pazar günü yine deplasmanda Bursaspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 3-0 yitirdiği maç da Beşiktaş'taki son karşılaşması oldu.

Beşiktaş, teknik direktör Jean Tigana döneminde toplam 82 resmi maç oynadı. Bu karşılaşmaların 43'ünü kazanan siyah-beyazlılar, 16 beraberlik, 23 de yenilgi aldı. ''Kara Kartallar'', resmi maçlarda rakip fileleri toplam 124 kez havalandırırken, kalesinde de 84 gol gördü. Fransız teknik adam, Süper Lig'de ilk olarak 2005-2006 sezonunun 12. haftasında, 1-1 berabere biten Malatyaspor maçında takımının başında sahaya çıktı. Siyah-beyazlılar, Tigana döneminde ligde 55 maç oynayıp, 27 galibiyet, 15 yenilgi, 13 de beraberlik elde etti. Tiganalı Beşiktaş, lig maçlarında toplam 78 gol atarken, 56 gol yedi.

16.05.2007


 

El Saka sezon sonunda futbolu bırakıyor

Konyaspor'un başarılı defans oyuncusu El Saka, sezon sonunda futbolu bırakacağını söyledi. Sekiz sezon önce Türkiye'ye gelen ve son iki sezon Yeşil-beyazlı forma altında kaptanlığa kadar yükselen Mısırlı oyuncu Abdelzaher El Saka, "Artık bu sezonun sonunda ailem için futbolu bırakmak istiyorum" dedi.

2005-2006 sezonu öncesinde Gençlerbirliği'nden transfer edilen Mısırlı oyuncu, aslında sezon başında futbolu bırakma kararı aldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Sezon başında Nurullah hoca bana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kararımdan vazgeçirdi. Artık bu sezonun sonunda ailem için futbolu bırakmak istiyorum. Ben çok evcimen bir insanım. Antrenmandan eve, evden antrenmana giderim. 22 yaşında evlendim ve ilk defa bu sene çocukların eğitimi sebebiyle onlardan uzak kaldım. Bu da beni radikal kararlar almaya zorluyor. Çocuğun okulu bitiyor, tatile gidiyor ama yanlarında babaları yok. Bunun için bu sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldım."

16.05.2007


 

100. yılda kupa

Geçen sezon son maçta aldığı beraberlikle şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe bu sezon aynı neticeyle şampiyonluğa uzandı. Açıkçası alışmadığımız sonuçlarla yoğrulmuş bir lige de böylesi bir final yaraşırdı. Herkesin birbirine ikram ettiği şampiyonluk kupasını, Fenerbahçe 100. yılımda sizi mi kıracağım deyip kulbundan tutup müzesine götürdü. Böylesi bir sezonda şampiyonluk parolası olan bütün takımlar ahlanıp vahlanabilir. Çünkü biraz sağlam kadro kurabilen takım açık ara ve haftalar öncesi şampiyonluğunu ilan ederdi.

Bir takım futbol eleştirmenleri ligimizde bu sezon alınan skorlara bakarak, bu tablo Türk futbolunun gelişimini gösterir diyorlar. Ama bunu söylerken sahada oynanan futbola hiç mi bakmıyorlar bilemiyorum.Ve nasıl bir atılım ki bu kadar kötü futbolla birlikte yine 4 büyük takım puan cetvelinde ki ilk 4'ü paylaşıyorlar. O zaman hani atılım gösteren süper ligin değişen tablosu? Değişen ne yazık ki sadece oynanan kötü futbol. Yoksa yine Fenerbahçe şampiyon olmuş yine Beşiktaş kupayı almış ve yine ilk 4 takım yerli yerinde duruyor.

Ve açıkçası böylesi bir lig sonrası gelen şampiyonluk ve yaşanan şampiyonluk kutlamaları da bir sporsever olarak bana pek haz vermiyor. Kendin çal kendin oyna misali kendi kendimize debeleniyoruz. Evet artık kuyruğuna kadar geldiğimiz bir sezondan sonra oynadığı futbolla gözlerimizde lezzet bırakan bir takımı bana gösterecek olan var mı? Peki avrupa arenasında kendimizi ne ile temsil edeceğiz. Realist bir yaklışımla, ne ile övünüp neye seviniyoruz. Belki yaklaşımlarım fazla eleştirel gelebilir ancak asıl şimdi eleştiri yapılmalı yoksa avrupa arenasında ki hüsranlardan sonra konuşmak beleşcilik diye düşünüyorum. Evet her değişim gelişim değildir. Değişimler ilerisi için umut vaadediyorsa gelişim olur. Buna göre siz karar verin. Türk Futbolu gelişiyor mu?

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004