Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya müzelerine ücretsiz seyahat

Milletlerarası Müzeler Konseyinin ziyaretçileri müzelerle buluşturmak için düzenlediği faaliyetler kapsamında, dünya genelinde 2 bin müzenin 19 Mayıs’ta bazı saatlerde ücretsiz gezilebileceği bildirildi.



Pop müzik, gelenekleri dejenere ediyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Yener, popüler müzik eserlerinde Türkçe’nin yanlış kullanılması ve argo kelimelerin yer almasının kültürel değerleri ve geleneksel müziği dejenere ettiğini öne sürdü.



Tarihî hamamlar yok oluyor

Ortaçağ’da dünyanın bazı bölgelerinde henüz banyo kültürü dahi oluşmamışken, küçük yerleşim birimlerinde hamam inşa etmeyi ihmal etmeyen Osmanlılardan kalma tarihî eserler bakımsızlığa terk edildi.



Anne sevgisi şiir ve ödüllerle taçlandı

Anne konulu ‘3. Geleneksel Şiir Yarışması’nın ödül törenini 13 Mayıs Anneler Günü’ne denk getiren Ümraniye Belediyesi, annelere özel anlamlı bir program düzenledi. Şairler ödüllerini alırken, şiirler anneleri anlattı, şarkılar anneler için söylendi.



İSMEK ebru sergisi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Beceri Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), Ebru branşı usta öğreticileri tarafından hazırlanan ebru sergisi, 13 Mayıs Pazar günü Bakırköy Yenimahalle Kültür Merkezi’nde açıldı.



Karikatür Bienali sokaklara taştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilen ve renkli etkinliklerle devam eden Uluslararası Bursa Karikatür Bienali’nin, şehrin farklı noktalarında yapılan atölye çalışmaları, karikatüristler ile sanatseverleri buluşturuyor.



En “sıcak” yarışma

Adapazarı Merkez Belediyesi’nce küresel ısınmaya dikkat çekebilmek için düzenlenen uluslar arası karikatür yarışmasına Türkiye’den 96, diğer ülkelerden ise 102 eser için başvuru yapıldığı belirtildi.



Kubbealtı yaz kursları başlıyor

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nın 6 kursu sona ererken, yaz aylarında iki yeni kurs daha başlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004