Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Din üzerinden de, laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘iki Türkiye var’ yorumu yapanları eleştirerek “Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz” dedi. Başbakan Erdoğan Uluslararası Basın Enstitüsü Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye artık bir istikrar ülkesi olduğunu ifade ederek, “Küresel sermayenin Türkiye’yi tercih etmesinin nedeni güven ortamıdır” dedi.


Seçmen listeleri askıda

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, herkesin muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen kütüklerini 7 gün içinde kontrol etmesi, kaydı olmayanlar

Ağar: DP tescilli marka

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Demokrat Parti adıyla seçime gireceğiz. Demokrat Parti müseccel marka, Türkiye’nin en meşhur, en oturmuş partisi. Kıra


  25 yaşa son nokta: Aday olamayacaklar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimlerde 25 yaşındakilerin milletvekilliği adaylıklarına son noktayı koydu. YSK Başkanı Muammer Aydın, “25 yaşındakiler 22 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde aday olamayacak” dedi.


  Solda birlik bilmecesi

CHP-DSP ittifakı henüz netlik kazanamamışken, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, “CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir” sözleri yeni soru işaretleri doğurdu.


  Şemdinli dâvâsında gözler Yargıtay’da

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Şemdinli Dâvâsı ile ilgili kararı bugün açıklayacak. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’i, Şemdinli’de Umut Kitabevi’nin bombalanması olayıyla ilgili davada, ‘’adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs etmek’’ suçlarından 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezasına çarptırmıştı.


  Ankara'da susuzluk alarmı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 6 aylık suyunun kaldığını, içme suyu sıkıntısını aşmak için tedbirler aldıklarını belirterek, “Hortumla araç yıkamak yasaklanıyor. Önlem yeterli olmazsa suya zam getirmeyi düşünüyoruz” dedi.


  Batıda yaz, Van'da kar

Yurdun özellikle batı kısımlarında yaz sıcakları hüküm sürerken Van’ın Bahçesaray ilçesinin merkezle bağlantısını sağlayan 46 kilometrelik karayolunda yer yer 10 metreyi bulan kar, karayolları ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.


  Sınır kapılarını sel suları bastı

Iğdır’da, Aras Nehri’nde yaşanan taşkın nedeniyle Azerbaycan’a bağlı Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’ne ait Sederek Sınır Kapısı’ndaki hizmet binası ile Aralık ilçesindeki Dilucu Sınır Kapısı gümrük sahası zarar gördü.


  Manyas Gölü alarm veriyor

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, “Manyas Gölü’ndeki doluluk oranı ihtiyacın dörtte biri kadar. Bu nedenle bölgede çeltik üretimi yasaklandı” dedi.


  Kaybolan uçaktaki 2 kişi öldü

Trabzon Valisi Nuri Okutan, İran’ın Tebriz şehrine gitmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan havalandıktan sonra kaybolan özel uçağın enkazına ulaşıldığını, uçaktaki iki kişinin öldüğünü bildirdi.


  Tren faciasında TCDD kusurlu bulundu

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde meydana gelen ve 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili üçüncü bilirkişi heyeti de hazırladığı raporda TCDD’yi suçlu buldu.


  Diyarbakır’da terör saldırısı: 2 şehit

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin araziye döşediği mayına basan 1 asteğmen ile 1 uzman çavuş şehit oldu.


  Eğitimcilerden örnek davranış

Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Yenimahalle Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “1000 Engelliye 1000 Bilgisayar” projesi kapsamında 2 engelliye, Yenimahalle Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen törenle bilgisayar verildi. Diğer bilgisayarlar engellilerin evlerine teslim edilecek.


  “Akıllı Kart"ta hazırlık sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘’smart-akıllı kart’’, ‘’dokun-geç’’, ‘’ekmekkart’’ gibi uygulamaları içeren çalışmaların henüz tamamlanmadığını bildirdi.


  Bireysel silâhlanmaya tepki

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin kişinin bireysel silâhlardan çıkan kurşunlarla öldüğünü belirterek, ‘’MKEK’nin ‘’kredi kartına 10 ay taksitle silâh’’ kampanyasına tepki gösterdi.


  Papa'ya İtalyanca Mesnevî

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yurt dışındaki bütün faaliyetlerde özellikle üst düzey yetkililere İtalyanca, Almanca, Fransızca, İngilizce ve Urduca Mesnevi hediye ettiklerini belirterek, “Papa’ya Mesnevi’nin İtalyanca tercümesi verilecek” dedi.


  Bilim Şenliğinde 100 proje sergileniyor

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenelenen 2. Bilim Şenliği ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı 100 projenin sergilenmesi ile başladı.


  10 bine yakın hemşire alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Haziran ayı içerisinde yaklaşık 10 bin hemşire alacaklarını bildirdi.


  Anne sağlığında gerilerdeyiz

‘’Save The Children’’ adlı uluslar arası bir sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan ‘’Dünya Annelerinin Durumu’’ adlı rapora göre Türkiye, 88 ülkeyi kapsayan orta gelişmişlik düzeyindeki ülkeler kategorisinde, 46. sırayı Gabon ile paylaşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004