Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den Sarkozy’ye Türkiye uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’un, Türkiye’nin AB üyeliği süreci lehinde Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy’ye telkinde bulunacağını açıkladı.


Wolfowitz yolun sonuna geldi

Sevgilisini kayırmakla suçlanan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından yayımlanan r

FT: ‘İslâmcılar’ yakın takipte

İngiltere’de yayınlanan The Financial Times gazetesinin yazarı Roula Khalaf dünkü yazısını Türkiye’ye ayırdı. “Arap İslâmcılar, Türkiye’deki krizi de


  Gazze’deki çatışmalarda İsrail parmağı

Filistin’de ulusal birlik hükümetini oluşturan Hamas ve El Fetih arasındaki çatışmalar devam ederken bugün ölen 10 kişiden bir kısmının İsrail tarafından açılan topçu ateşiyle vurulduğu öne sürüldü.


  Bush yumuşama değil savaş peşinde

Önümüzdeki birkaç gün içinde Amerikalı ve İranlı yetkililerin Bağdat’ta bir araya gelerek Irak’la ilgili gelişmeleri değerlendirmeleri bekleniyor.


  Kerkük referandumunun iptali için düğmeye basıldı

Irak hükümeti, Kerkük’ün statüsüyle ilgili yıl sonunda yapılması öngörülen referandumun 2008’e ertelenmesi için harekete geçti.


  Şiddet Peşaver’e sıçradı

Pakistan’ın Peşaver şehrinde bir otelde meydana gelen patlamanın sebebinin bombalı saldırı olduğu bildirildi.


  Talat: AB harekete geçmeli

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, izolasyonlarda zayıflamalar, büyük bir ekonomik gelişme ve dünyayla ilişkilerde gelişmeler olduğunu, ancak AB’nin Kıbrıslı Türkler için taahhütte bulunduğu somut adımların henüz atılmadığını belirterek, ‘’AB’nin harekete geçmesini bekliyoruz’’ dedi.


  Danimarka halkından başörtülü vekile destek

Danimarka’da yapılan bir araştırmada halkın neredeyse yarısının başörtülü bir kişinin vekil olarak meclise gelmesine destek verdiği ortaya çıktı. Bu fikre destek verenlerin oranı ile karşı çıkanların oranı yüzde 48 ile aynı çıktı. Sadece yüzde 4’lük bir kesim görüş belirtmedi.


  Fransız televizyonunda Müslüman dizisi

Fransa’da bir televizyon kanalı, ülkede yaşayan 5 milyonu aşkın Müslüman nüfusuna yönelik önyargıları azaltmak amacıyla Kanada’da büyük başarı sağlayan bir Müslüman dizisini yayınlayacak


  New York’ta küresel ısınma zirvesi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda büyük şehrin yöneticisinin, sivil organizasyonların ve uluslar arası şirketlerin yöneticilerinin katılacağı Küresel İklim Zirvesi New York’ta yapılıyor.


  ‘Bebek kapağı’ ahlâkî çöküşe dâvet

Japonya’da ailelerin istemediği bebekleri bırakmaları için yapılmış tartışmalı ‘bebek kapağı’ içine 3 yaşındaki bir erkek çocuk bırakıldı.


  Evine uzay çöpü düştü

merika’da 2007 yılı başlarında New Jersey eyaletinde gökten, bir vatandaşın evinin çatısını delerek banyosuna düşen esrarengiz metalik parçanın sırrı çözülemedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004