Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memura enflasyon farkı

Tüketici fiyat artışlarının daha yılın 4 ayında yüzde 3,6’ya ulaşmasının ardından, memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına, Temmuz’da enflasyon zammı yapılması ihtimali ortaya çıktı.

2007 Bütçesi ile devlet memuru, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına yılın ilk yarısında ‘Düşük maaşlılara yüksek, yüksek maaşlılara da düşük zam’ ilkesiyle, yüzde 3 ile 4 arasında zam verildi. Yılın ikinci yarısında da maaşlara, aynı ilkeyle aynı oranda zam yapılması kararı alındı.

Son yıllarda maaş zamlarının enflasyonun altında kalması halinde bunu ‘’Enflasyon farkı’’ olarak ücretlere yansıtan Hükümet, Bütçe hazırlıkları sırasında 2007 yılında da bu politikayı devam ettireceğini açıkladı. Bu arada enflasyon farkında dikkate alınan tüketici fiyat endeksi, Ocak-Nisan döneminde yüzde 3,6 oranında artış gösterdi. Mayıs ve Haziran enflasyonu ile bu rakamın daha da yukarılara çıkacağı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı da, mevcut gelişmeler ışığında memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine Temmuz başında yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarına ilave olarak ilk 6 aylık enflasyona göre, ek zam verilmesi gerekeceğini bildirdi. Maliye Bakanlığının bu görüşünün benimsenmesi halinde, Ocak ayında yüzde 4 zam alan memur, sözleşmeli ve emekliler, ilk 6 ayda enflasyona ezdirilmemiş olacak. Ancak maaş zammı yüzde 4’ün altında kalan kamu görevlileri ile memur emeklilerin maaş artışı ise enflasyonun gerisinde kalacak.

/ ANKARA

19.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençler kayıtdışı

  Memura enflasyon farkı

  Toplu görüşmeler Eylül'de yapılsın

  Ar-Ge’ye yeterli kaynak ayrılmıyor

  Seçim ekonomiyi unutturmasın

  Ekonomik tedbirler ihmâl edilmesin

  Afrika Zirvesi meyve vermeye başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004