Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomik tedbirler ihmâl edilmesin

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Kemal Özgen, seçimin ekonomik maliyetinin yüksek olmaması için ekonomik tedbirlerin ihmâl edilmemesi gerektiğini belirtti.

ATSO Başkanı Özgen yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışı piyasalardaki likidite bolluğu ve Türkiye’de reel faizin yüksek olmasından dolayı döviz kurlarının düşmesi ve Türk Lirasının aşırı değerlenmesinin, turizm başta olmak üzere ihracatçı ve reel sektörü ciddi bir sıkıntıyla bıraktığını kaydetti.Halen döviz cinsinden mevduat hacminin 80 milyar dolara çıktığını, seçim belirsizliği ve yüksek faizler nedeniyle iç piyasada tüketim eğiliminin düştüğünü ifade eden Özgen, açıklamasında şunları kaydetti: “Dalgalı kur sistemine rağmen döviz kurunda yukarı ve aşağı doğru sert hareketler ekonomik istikrarı bozmaktadır. Seçimler sebebiyle ekonomide belirsizliğin artması ekonomik yapıyı zayıflatmakta, yatırımcıda tedirginlik oluşturmaktadır.’’

Özgen, “Seçimin ekonomik maliyetinin yüksek olmaması için ekonomik önlemler ihmâl edilmemelidir. Ayrıca tüm siyasî partilerin ekonomik istikrarın sürdürülmesi konusunda net bir tutum almaları, yatırımcıdaki tedirginliği azaltacaktır. Seçimler sebebiyle ekonominin geri planda kalmayacağını temenni ediyoruz.’’ diyerek sözlerine son verdi.

/ ANTALYA

19.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençler kayıtdışı

  Memura enflasyon farkı

  Toplu görüşmeler Eylül'de yapılsın

  Ar-Ge’ye yeterli kaynak ayrılmıyor

  Seçim ekonomiyi unutturmasın

  Ekonomik tedbirler ihmâl edilmesin

  Afrika Zirvesi meyve vermeye başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004