Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

7 Temmuz İngiliz komplosuydu

İngiltere’de yaşayan 2 milyon Müslümanın yüzde 25’inin, 7 Temmuz 2005’te Londra metrosuna ve bir otobüse düzenlenen bombalı saldırıların devletin kontrolündeki ajanlar tarafından düzenlendiğine inandığı bildirildi.

Araştırmayı yapan Kanal 4 televizyonu, Müslümanların 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların sorumlusu olarak gösterilen 4 kişinin de masum olduğuna inandığını duyurdu.

İngiliz Müslümanların, aynen 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olduğu gibi Londra’ya yönelik saldırılar konusunda da komplo teorilerine inandığı belirtildi.

Araştırma sonuçları, ayrıca Müslümanların yüzde 60’ının 2005 yılında Londra’daki bombalı saldırılarla ilgili olarak hükümetin halka doğruları söylediğine inanmadığını da gösterdi.

Ankete katılanların yarısından fazlası, istihbarat ve güvenlik servislerinin, olayın zanlısı olarak gösterilen kişilerin suçlu olduğuna kamuoyunu inandırmak için “delil ürettiğine” de inanıyor.

İngiltere’de yaşayan Müslümanlar, Londra’daki bombalı saldırıların sorumlusu olarak gösterilen 4 kişinin saldırı sabahı toplu halde görüldüğü kapalı devre TV görüntülerinin de gerçek olmadığını düşünüyor.

Bu arada NOP adlı araştırma kuruluşunun araştırmasına katılan İngiliz Müslümanların yüzde 60’ının da ülkede polisin terörist oldukları zannıyla masum kişileri öldürmesinden korktuğunu ortaya koydu.

Öte yandan araştırma sonucunda İnglitere’de yaşayan Müslümanların yüzde 80’inin de bu ülkede bir gelecekleri olmadığına düşünerek İngiltere’yi terk etme seçeneğini değerlendirdiğini bilrdirdi.

/ LONDRA

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’dan Putin’e teminat

  Çekler de füze kalkanına karşı

  7 Temmuz İngiliz komplosuydu

  Putin’e Kruşçev benzetmesi

  ABD kâğıttan kaplan

  Sarkozy’ler aile boyu iktidar oluyor

  Amerikalılar: Savaş bitsin

  Başkan Bush’a Guantanamo darbesi

  Afgan çocukların dramı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004