Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin'de kanlı iç savaş: 9 ölü

Gazze Şeridi’nde Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalar sürerken, El Fetih sözcüsü Mahir Mikdat’ın evinin önündeki çatışmada 9 kişi öldü.

Gazze şehir merkezinde korumalarıyla kaldığı ev önceki günden bu yana kuşatma altında olan El Mikdat’ın apartmanının önünde korumalar ile Hamas mensupları arasında dün sabah çatışma çıktı.

Mikdat’ın korumalarıyla evi saran İzzeddin El Kassam Tugayları üyeleri arasındaki çatışmalarda, Mikdat’ın korumalarından 6’sının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hamas tarafında ise İzzeddin El Kassam Tugaylarının Şeyh Rıdvan özel timlerinin sorumlusu İmad Ebu Kaduz’un da aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Apartmanda Mikdat’ın dairesinin bulunduğu bölümün bomba ve roketlerle tahrip edildiği öğrenildi. Mahir Mikdat’ın ise evden ayrıldığı belirtiliyor. Öte yandan kuzeydeki Beyt Lahya’da silahlı ve maskeli kişilerin, bölgenin en büyük hastanesi Kemal Edwan’a ait, yaralı taşıyan bir ambulansı durdurup, içindekileri indirdikten sonra ambulansı götürdükleri bildirildi. Ayrıca hastanenin başka bir ambulansının da çalındığı, ancak aracın daha sonra geri getirildiği ifade edildi.

Çalınan ambulansların, “silahlı saldırılarda” kullanıldığı öne sürülüyor. Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin halkına hitap etmesi bekleniyor.

İÇ SAVAŞ ADIM ADIM HAZIRLANDI

Bu arada, Başyazısında Hamas ve El Fetih’in yaptığı yanlışları sıralayan Independent, ancak sorunun bu boyuta ulaşmasında dış dünyanın da sorumluluğu olduğunu vurguluyor. “ABD ve AB’nin Filistin yönetimine uyguladığı mali boykot, Filistin halkını çaresizliğe sürükledi. İşsizlik fırladı. Nüfusun üçte biri, hayatta kalabilmek için Birleşmiş Milletler’in (BM) gıda yardımına muhtaç. İsrail’in sınırı kapatması ve uyguladığı seyahat kısıtlamaları, bu umutsuzluk atmosferini daha da yoğunlaştırdı.”

/ GAZZE

14.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu defa da minarelerini yıktılar

  Filistin'de kanlı iç savaş: 9 ölü

  3 Amerikan askeri daha öldürüldü

  BM’den ABD’ye Filistin eleştirisi

  İki Lübnan askeri öldürüldü

  Barak, yeniden İşçi Partisi Lideri

  Prens Harry da annesinin ölüm biçiminden şüpheli

  El Sabah'ın yayın yönetmenini kaçırdılar

  Soydaşlar bağımsız liste oluşturuyor

  NATO savunma bakanları toplanıyor

  “Yahudiler ‘soykırımı’ suistimal ediyor”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004