Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP’ye 14 Mayıs’tan daha fazla ihtiyaç var

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da gerçekleştirdiği ilk mitingde yaptığı konuşmada, bugün, 14 Mayıs 1950’den daha fazla DP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Demokrat Parti’nin seçim kampanyası çerçevesinde ilk mitingi, DP’nin kurucularından Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı’ndaki mitingde konuşan Ağar, bugün, 14 Mayıs 1950’den daha fazla DP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi. 61 yıl sonra Türkiye’de ezilen çiftçinin ıstırabını yine DP’nin duyduğunu ifade eden Ağar, ‘’(Bunlar köylünün partisi) diyenler seçim zamanı çiftçi partisi kesilmiş. Durun bakalım, çiftçinin tanıdığı bir efsane var. O efsanenin adı kırattır’’ dedi.

Pahalı mazot devrinin bittiğini, çiftçinin kullandığı ‘’yeşil mazot’’un 1 YTL değil, 1 YTL’nin de altında olacağını belirten Ağar, ilâçta, tohumlukta, gübrede, elektrikte, suda çiftçinin AB ülkeleriyle baş edebileceği fiyatlar getirileceğini kaydetti.

‘’Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz’’ sözleri üzerine Ağar’ın konuşması, ‘’Başbakan Ağar’’ ve ‘’Vur vur inlesin AKP dinlesin’’ sloganlarıyla kesildi. Ağar, iktidarın, ‘’gözünü kara toprak doyursun’’ diyecek kadar çiftçiden uzak düştüğünü ileri sürerek, ‘’Bugün çiftçinin karşısında en büyük afet, AKP hükümetidir’’ görüşünü savundu. ‘’Pamuğu bitirdiniz, biz de sizi bitireceğiz. Bir eli toprakta, bir eli Allah’ta olan insanların partisi DP, çiftçinin derdine derman olmaya geliyor’’ diye konuşan Ağar, AKP Hükümeti’nin, ‘’Yunan pamuğu, İsrail portakalı, İtalyan zeytinyağı’’ demek olduğunu ifade etti.

5 sene daha kimsenin bu iktidarın ‘’zulmüne katlanmayacağını’’ kaydeden Ağar, konuşmasının bundan sonraki bölümüne kasket takarak devam etti. Küçük esnafın emekli ve çiftçi gibi yok edildiğini ifade eden Ağar, ‘’Bu AKP iktidarından hesabı biz soracağız’’ dedi. TÜPRAŞ’ta hisse satışından 6 ayda birilerine 600-700 milyon dolar para kazandırıldığını dile getiren Ağar, ‘’Yolsuzluklara giden paralar çiftçinin, esnafın kendisine, milletin derdine harcansaydı Türkiye bugün çok farklı yerde olurdu’’ diye konuştu.

DEMOKRASİ DP’NİN İŞİ

Milletin inancını, imanını serbestçe, özgürce yaşayacağı demokrasinin DP’nin işi olduğunu ifade eden Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Mübarek dinimizin arkasına saklanmış, onun üzerinden siyaset yaparken, bugün cami avlularına giremez hale gelmiştir. Bırakın mübarek dinimizi bize, milletimize bırakın. Hangi ‘Müslümanım’ diyen insan DP’de, Adalet Partisi’nde, DYP’de zarar gördü? Biz dinimize hizmet ederiz. Arkasına saklanarak, onu siyaset içine sokmayız. Birisi de devletimizin kurucusu Atatürk’ün arkasına saklanarak siyaset yapmaktadır. Bunlar milletimizin milli, manevi ve kutsal değerleridir. DP, bütün değerlerimize sahip olarak, milletimizi değerler üzerinden çatıştırmayarak iktidarın yolunu açmaktadır. AKP ile CHP arasında kutuplaşmaya, düşmanlığa, husumete dayalı siyasetle nereye kadar?’’

Mustafa GÖKMEN / AYDAN

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Senaryolar yaşanıyor

  Tartışma gerekli, ama...

  Felâket senaryolarına yalanlama

  DP’ye 14 Mayıs’tan daha fazla ihtiyaç var

  Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

  AKP, anayasa defterini kapattı

  Erdoğan: Bu ülke hepimizin

  Askerlere terör ateşi: 1 şehit, 9 yaralı

  Güneş: Terörle bir yere varılamaz

  İki gazeteciye tutuklama

  AKP’li Bağış: Bikini de, başörtüsü de hak

  Soruşturmaya tepki

  Beyaz Rusya Müftüsü: Camiye ihtiyacımız var

  Afrika sıcakları alarmı

  “Sıcakla yaşamayı öğrenmeliyiz”

  Sıcak çarpması ihmale gelmez

  Meke Gölü’nde inekler otluyor

  Son yağışlar yeterli olmadı

  Çölleşmenin haritası

  Küresel ısınma bal arılarını vurdu

  “Kasapta sünnet”e inceleme

  Haydi Kur'ân’a

  Doğu’da etkili sağanak yağış

  Konut açığı hızla büyüyor

  Topbaş’tan İstanbulluya su müjdesi

  ‘Nusrat’ dünya üçüncüsü oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004