Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kredi kartına boykot

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ile Tüketici Hakları Derneği vatandaşlara kredi kartı kullanımına boykot çağrısında bulundu.

TÜDEF Başkanı Ali Çetin, TÜKODER Başkanı Eda Sercan ve Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ortak bir basın açıklaması yaptı. Ali Çetin, 2006 yılında kredi kartı borcu sebebiyle takipteki tüketici sayısının 200 bin olduğunu belirtirken, 2007 yılında bu sayısının 262 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Geçen yıl tüketicilerin bankalara olan toplam kredi borcunun 20,9 milyar YTL, tüketicilerin bankalara olan toplam kredi borcunun ise 7,6 milyar YTL olduğuna dikkat çeken Çetin, 2007 yılında tüketicilerin bankalara olan toplam kredi borcunun 22,6 milyar YTL, tüketicilerin bankalardaki toplam kredi kartı borcunun da 8,59 milyar YTL’ye ulaştığını bildirdi.

Bankaların bir yılda tüketiciden haksız olarak kart aidatı adı altında 975 milyon YTL para topladığını, bir yılda tüketiciden aldığı hesap işlem ücreti tutarının 5 milyar YTL’ye çıktığını ifade eden Çetin, kredi kartında bir önceki yıla göre borçlanma artış oranının yüzde 12’ye ulaştığını bildirdi.

Çetin, ‘’Tüketiciler soyulduğunu, huzurunun ve geleceğinin bankalarca yok edildiğini, bir şıra gibi alın terlerinin sıkıldığının farkındalar. Bu nedenle bu uygulamalara karşı bugün (dün) ve yarın (bugün) kredi kartı kullanmayacağız. 21-22 Haziran 2007 günlerinde 2 gün kredi kartı ile alış veriş yapmayacağız. Şimdi tüketici boykotu zamanıdır’’dedi.

/ ANKARA

22.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kamuda kemer sıkılacak

  Açlık sınırı yükseliyor

  İndirimler erken başladı

  Ülker de Turquality kapsamında

  Kredi kartına boykot

  Ekonomiye komşu desteği

  Ücret bankaya yatacak, kayıt dışı azalacak

  İstikbal’den Karadeniz atağı

  Parklar güneş enerjisiyle aydınlatılacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004