Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehir Tiyatroları yeni sezona hazır

İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer, çok geniş yelpazesi olan 2007-2008 repertuvarlarının bütün seyirciyi kapsayacağını düşündüklerini söyledi. Yıldız Parkındaki Malta Köşkünde düzenlenen basın toplantında, Şehir Tiyatrolarının 2006-2007 tiyatro sezonu değerlendirilirken, 2007-2008 sezonu repertuvarı da açıklandı.

Nurullah Tuncer, Şehir Tiyatrolarının yeni sezonda Türkiye ve dünyadan pek çok önemli yazarı ve oyunu san’atseverlerle buluşturacağını kaydetti. Tuncer, bu yıl 93 yaşında olan Şehir Tiyatrolarının, yeni dönemde de geleneğine uygun olarak ulusal ve uluslar arası değerleri bir araya getirdiğini vurgulayarak, yerli oyunların önemli bir bölümünün, Türkiye’nin yakın tarihine bazen eleştirel, bazen gülmece, bazen de gerçekçi bir gözle bakılmasını sağlayacağını söyledi.

‘’İstanbul’’ temasının yerli oyunlar bölümünde özel bir yeri olacağına işaret eden Tuncer, çeviri oyunların ise seyircinin değişen dünyada Türkiye’nin bulunduğu yere bakmasına imkân tanıyacağını anlattı.

Nurullah Tuncer, bir soru üzerine, tiyatro merkezi için Haliç Tersanesini önermeyi düşündüklerini dile getirerek, oranın bir kültür adası olabileceğini söyledi. Haliç Tersanesinin, hava, kara, deniz ve demir yolu bağlantıları olduğunu vurgulayan Tuncer, orasının olması halinde yüzer sahnelerle boğazın iki yakasına da hizmet verilebileceğini belirtti.

22.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tacettin Dergâhı Kültür Park oluyor

  New York’taki “Mevlânâ resepsiyonu”

  Şehir Tiyatroları yeni sezona hazır

  Esma’ül Hüsna Aya İrini’de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004