Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yardımsever Türkiye

Kalkınma yardımları ve insani yardımlar konusunda önemli bir donör konumunda olan Türkiye’nin 2006 yılındaki kalkınma yardımları 750 milyon doları bulurken, aynı yıl yapılan insani yardımlar da 30 milyon doları aşıyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin en az gelişmiş ülkelere (LDC) 2005 yılında yaptığı yardım 600 milyon doları bulurken, 2006 yılında bu rakam 750 milyon dolara yükseldi. Kaynaklar, ayrıca Türkiye’nin 2006’da 30 milyon doların üzerinde insani yardımda bulunduğunu kaydediyor.

Türkiye’nin LDC ülkelerine, gelişmekte olan ülkelere, Afganistan’dan Kafkasya’ya, Okyanusya’dan Karayibler’e kadar birçok bölgeye nakdi ve ayni yardımda bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin insani yardımlar ve kalkınma yardımları konusunda donör ülke konumunda olduğunu belirten diplomatik kaynaklar, kalkınma yardımlarının daha çok Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından yapıldığını kaydediyor.

Türkiye’nin yaptığı yardımların Afrika’nın en ücra köşelerine kadar ulaştığının altını çizen kaynaklar, bu yardımların bazen hükümet yardımı olarak, bazen de BM’nin alt kuruluşları aracılığıyla iletildiğini belirtiyor.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin bu çerçevede geçen yıllarda Vanuatu, Yemen ve Liberya’daki donörler toplantılarına katıldığının ve yardımlarını bundan sonra da sürdürmek amacında olduğunun altını çiziyor.

Türkiye’nin yardım çalışmaları arasında, Ginne Bissau’da bir okul açılması, Afrika’nın birçok ülkesinde tarım, sulama, eğitim, sağlık, kadın gibi konularda çeşitli projeler, Karayibler’deki bazı ülkelerde çocuk oyun alanı açma, Zimbabve’de pazar yeri inşaatı ve bazı Afrika ülkelerine bilgisayar verilmesi gibi yardımlar bulunuyor. Bu yardımların şekli, bu ülkelerle istişare yöntemiyle belirleniyor.

Bu arada Türkiye’nin geçen yıllarda yaptığı nakdi ve ayni yardımlarla ilgili bilgileri içeren İngilizce ve Fransızca bir broşür hazırlanıyor. Bu broşürün de 9-10 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak “En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) Bakanlar Konferansı”nda dağıtılması planlanıyor.

Diplomatik kaynaklar, yardımlar konusunda sivil toplum örgütlerinin artan işlevine de dikkati çekiyor. Türkiye’de sivil toplum girişiminin her geçen gün arttığını kaydeden kaynaklar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) gibi kuruluşların da afet sonrası yardımlarının olduğunu belirtiyor.

/ ANKARA

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi her zaman galip çıkacak

  Ekonomik performansı arttıracak

  Erdoğan: YÖK denilen olay çözülecek

  DP konvoyunda feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

  Şahin: Gece yarıları bildirileri istemiyoruz

  CHP’nin ÖSS raporu Gürüz’den

  Sessiz refleks

  6 ayda 208 mayın kullanıldı

  Ümraniye zanlısı mahkemede

  Kuraklık Büyük Menderes’i de kuruttu

  İstanbul’da Afrika sıcakları

  Yardımsever Türkiye

  39 bin aday YDS’de ter dökecek

  Büyükelçilerle toplantı 27-28 Haziran’da

  Minibüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü

  Unkapanı Köprüsü’nde trafik kazası

  Şehir mekezindeki okullar satılsın

  Gürsoy: Türkiye icazetli demokrasiye zorlanıyor

  Adnan Oktar: Benim hiç pasaportum olmadı

  “Deniz parkları” atağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004