Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi her zaman galip çıkacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Diyeceksiniz ki; ‘Son 2-3 aydır Türkiye’de neler oluyor’. Bunların hepsi gelip geçer. Hiç endişeniz olmasın. Hukuk, demokrasi her zaman galip çıkacaktır. Türkiye’nin artık başka bir seçeneği yoktur’’ dedi.

Babacan, Türk-Alman Ekonomi Kongresinin gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin milli gelirin yüzde 17’lerine varan bütçe açığını 2006’da yüzde 0,7’ye kadar indirdiklerini, borç stoğunda Maastricht kriterlerini tutturduklarını söyledi.

Türkiye’nin artık AB tam üyelik müzakerelerine başlamış bir ülke olduğunu hatırlatan Babacan, üye olduğunda Türkiye’nin, AB’nin tüm kararlarında en çok etki yapan birkaç ülkeden biri haline geleceğini söyledi. Babacan, şunları kaydetti:

‘’Biz, AB sürecimizi inişli çıkışlı bir yol olarak görüyoruz. Siyasi münazaraların çok olduğu bir süreç olarak görüyoruz. Bazı üye ülkelerin iç siyaset ya da uluslararası siyaset gereği Türkiye ile biraz uğraşacaklarını da şimdiden görüyoruz. Ancak, karşımıza çıkacak hiçbir zorluk bizi yıldırmayacak. Çünkü biz bu sürecin sadece Türkiye için değil, AB’nin kendisi için de çok önemli bir süreç olduğunu düşünüyoruz. AB, ‘küçük olsun benim olsun’ diyemez. AB, ancak genişlemeyle, çok seslilikle, gerçek bir temsil gücüyle küresel bir güç olabilir. AB, herhangi bir coğrafyanın, kültürün, dinin temsilcisi gibi algılanmaya başladığı anda AB’nin gerileme süreci başlamış demektir. AB, ancak farklı kültürleri, farklı yaklaşımları bir arada barındırdığı sürece gücünü koruyacaktır. Hele hele Türkiye gibi nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkenin AB’ye tam üye olması, AB’yi gerçek anlamda küresel aktör olmaya götürecektir.’’

‘’HERKES İNANIYOR Kİ

AKLISELİM GALİP GELECEK’’

Türkiye’nin önünde uzunca bir müzakere süreci bulunduğunu söyleyen Babacan, bu yıl başında açıkladıkları bir stratejiyle AB müktesebatının tüm fasıllarında 2013 yılına kadar neler yapacaklarının takvimini hazırladıklarını hatırlattı. Babacan, Türkiye’nin bu süre içinde daha zengin bir ülke olacağını, demokratik standartlarını çok daha yükselteceğini söyledi. Devlet Bakanı Babacan, şöyle devam etti:

‘’Diyeceksiniz ki; ‘Siz, demokratik standartlardan, hukuktan bahsediyorsunuz da son 2-3 aydır Türkiye’de neler oluyor. Bunların hepsi gelip geçer. Hiç endişeniz olmasın. Hukuk, demokrasi her zaman galip çıkacaktır. Bu kadar dünyaya açılmış, açık bir ekonomi, açık bir toplum, açık bir ülke haline gelen Türkiye’nin artık başka bir seçeneği yoktur. Başka bir seçenek, Türkiye için bir seçenek değildir. Onun için gönlümüz rahat, kendimizden emin şekilde Türkiye’nin demokrasisiyle, kurumlarıyla, hukukun üstünlüğü ilkesiyle sapa sağlam yoluna devam edeceğine güveniyorum. Son birkaç aydır yaşananlarla Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin çok farklı bir yere savrulması gerekiyordu. Niye bir şey olmuyor? Çünkü herkes inanıyor ki aklıselim galip gelecek, demokrasi kazanacak.’’

Babacan’ın bu sözleri, salonda bulunanlarca alkışlandı.

/ İSTANBUL

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi her zaman galip çıkacak

  Ekonomik performansı arttıracak

  Erdoğan: YÖK denilen olay çözülecek

  DP konvoyunda feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

  Şahin: Gece yarıları bildirileri istemiyoruz

  CHP’nin ÖSS raporu Gürüz’den

  Sessiz refleks

  6 ayda 208 mayın kullanıldı

  Ümraniye zanlısı mahkemede

  Kuraklık Büyük Menderes’i de kuruttu

  İstanbul’da Afrika sıcakları

  Yardımsever Türkiye

  39 bin aday YDS’de ter dökecek

  Büyükelçilerle toplantı 27-28 Haziran’da

  Minibüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü

  Unkapanı Köprüsü’nde trafik kazası

  Şehir mekezindeki okullar satılsın

  Gürsoy: Türkiye icazetli demokrasiye zorlanıyor

  Adnan Oktar: Benim hiç pasaportum olmadı

  “Deniz parkları” atağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004