Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ekonomik performansı arttıracak

Aralarında dünyanın önde gelen çokuluslu şirket yöneticilerinin de bulunduğu Yatırım Danışma Konseyinin, geçtiğimiz hafta yapılan toplantısının sonuç bildirisinde, Türkiye için uzun dönemli stratejik iletişim programının benimsenmesi ve uygulanması istendi. Bildiride Kopenhag Siyasi Kriterlerine uyulmasının ekonomik performansı arttıracağına dikkat çekilerek, şu noktalara işaret edildi.

Aralarında dünyanın önde gelen çokuluslu şirket yöneticilerinin de bulunduğu Yatırım Danışma Konseyi (YDK), Türkiye’nin Kopenhag Kriterlerine bağlılığına devam etmesini, ekonomik başarının da buna bağlı olduğuna dikkat çekildi.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantının sonuç bildirisinde 2006 yılında 20 milyar ABD dolarına erişen uluslararası doğrudan yatırım girişinin Türkiye’nin artan cazibesinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. Türkiye için uzun dönemli stratejik iletişim programının benimsenmesi ve uygulanmasının istendiği bildiride Kopenhag Siyasi Kriterlerine uyulmasının ekonomik performansı arttıracağına şu cümlelerle dikkat çekildi:

TÜRKİYE GÜÇLENİR

“Konsey; demokrasinin kalitesini, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri içeren Kopenhag politik kriterlerinin devamı niteliğinde olan reformların sürdürülmesini memnuniyetle karşılamaktadır.

Türkiye’nin bu alanlardan her birinde kaydettiği gelişmeleri sistematik olarak değerlendirmek üzere uygun ölçütler belirlenmesi önümüzdeki dönemde üzerinde durulması gereken önemli bir hedeftir. Bu alanlardaki ilerlemeler, yatırım ortamına ilişkin reformların tutarlığını güçlendirecek, politikalar arasında daha güçlü bir sinerji yaratarak bunlardan sağlanacak faydaları azami ölçüde artıracaktır. Sözü edilen politika tedbirlerinin uygulanması, Türkiye’nin dış denge dahil ekonomik performansını artıracak ve uluslararası sermaye piyasalarındaki yerini güçlendirecektir.

Türkiye’nin Avrupa Birliği müktesebatına uyum çabalarını da içeren politik ve ekonomik reformlar yolundaki devam eden kararlılığını destekliyoruz. Türkiye doğru yönde ilerlemektedir ve bugüne kadar sağladığı başarılardan daha hızlı ve daha etkili reformları teşvik etmek için istifade etmelidir.”

DÜNYACA ÜNLÜ KURULUŞLAR

YDK, yatırımların önündeki engellerin azaltılması, Türkiye’nin uluslararası alanda yatırım yeri olarak imajının güçlendirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi alanında hükümet tarafından yapılan çalışmalara uluslararası bir bakış açısı kazandırılması amacıyla Türk hükümeti ve Dünya Bankası işbirliğiyle ve dünyanın önde gelen çokuluslu şirket yöneticilerinin katılımıyla oluşturulan bir platform olarak her yıl toplanmaktar.

YDK’nın üyeleri arasında American International Group (AIG), Benetton Group, Citi, Fiat, Hyundai Motor Company, ITOCHU Corp., Metro Group, Mitsui Co. Ltd., Toyota Motor, Nestle, Pireli, Unilever gibi uluslararası şirketlerin yanında TOBB, TÜSİAD, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği bulunuyor.

Kemal BENEK / ANKARA

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi her zaman galip çıkacak

  Ekonomik performansı arttıracak

  Erdoğan: YÖK denilen olay çözülecek

  DP konvoyunda feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

  Şahin: Gece yarıları bildirileri istemiyoruz

  CHP’nin ÖSS raporu Gürüz’den

  Sessiz refleks

  6 ayda 208 mayın kullanıldı

  Ümraniye zanlısı mahkemede

  Kuraklık Büyük Menderes’i de kuruttu

  İstanbul’da Afrika sıcakları

  Yardımsever Türkiye

  39 bin aday YDS’de ter dökecek

  Büyükelçilerle toplantı 27-28 Haziran’da

  Minibüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü

  Unkapanı Köprüsü’nde trafik kazası

  Şehir mekezindeki okullar satılsın

  Gürsoy: Türkiye icazetli demokrasiye zorlanıyor

  Adnan Oktar: Benim hiç pasaportum olmadı

  “Deniz parkları” atağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004