Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehir mekezindeki okullar satılsın

Eğitim sendikacıları, yeni hükümetten ferah ve modern mekânlarda eğitim için şehir merkezinde kalan ve yüksek fiyatlı arsa bedelleri olan okulların satılarak, şehir dışında yerleşkelerin kurulmasını istedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, çevreleri işyerleri ile çevrili, bazıları paha biçilemeyen arsalara sahip okulların ihale ile satışının geçen yıllarda gündeme gelmesine karşın bir türlü gerçekleştirilemediğini hatırlattı. Millî Eğitim Bakanlığının o dönemde İstanbul’da 18, Ankara’da 5, diğer şehirlerde ise değişik sayılarda satılabilecek okul belirlediğini hatırlatan Avcı, ‘’İstanbul’da ve Ankara’da belirlenen sayının çok daha üzerlerinde satışı yapılabilecek okul var. Seçim öncesi siyasi partilere seslenerek, yeni hükümetin bu projeyi hayata geçirmesini bekliyoruz’’ dedi.

Avcı, özellikle büyük şehirlerin şehir merkezindeki birçok okulun çağdaş eğitim için gerekli mekanlar olmaktan uzaklaşmış durumda olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Kent içinde kalan bazıları asırlık çok sayıda okul, eski, köhnemiş binaları, sıkışık derslikler ile modern eğitimden tamamen yoksun faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda şehirin gürültüsüyle sınıflarda ders bile dinlemek çoğu zaman mümkün olmuyor. Öğrencilere, okulların çok kalabalık gürültülü, stresli, ciddi bir trafik ve insan akışı bulunan mahallerde olması nedeniyle sağlıklı ve verimli eğitim verilemiyor. Bu okulların ihaleyle satışı sonrası eğitim camiasının kasasına astronomik diyebileceğimiz miktarda para girişi olur. Bu para ile şehir merkezlerinin hemen dışında, sessiz, sağlıklı ortamlarda oldukça modern, günün ihtiyaçlarını karşılayan yerleşkeler kurulabilir. Şu an siyasi partilerin vaatlerinde bunun da ön plana çıkmasını istiyoruz.”

AVCI: DERSLİK AÇIĞI VAR

Avcı, Türkiye’de şu an 170 binin üzerinde derslik açığının bulunduğunu da hatırlatarak, ‘’şehir merkezindeki bir okulun satışından elde edilecek yüksek gelirle yerine 4-5 yeni okul yapılabileceğinden derslik açığının giderilmesi konusunda da aşama kaydedilmiş olur, çocuklar kalabalık sınıflardan kurtulur’’ diye konuştu. Avcı, satışların hakkaniyetle, objektif ve şeffaf bir şekilde tüm eğitim bileşenlerinin ikna edilmesinden sonra yapılması gerektiğini, ayrıca satışı yapılacak okullardaki öğretmenler ile eğitim gören öğrencilere diledikleri okulda görev yapma ve öğrenim görme hakkının verilmesi gerektiğini ifade etti.

/ ADANA

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi her zaman galip çıkacak

  Ekonomik performansı arttıracak

  Erdoğan: YÖK denilen olay çözülecek

  DP konvoyunda feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

  Şahin: Gece yarıları bildirileri istemiyoruz

  CHP’nin ÖSS raporu Gürüz’den

  Sessiz refleks

  6 ayda 208 mayın kullanıldı

  Ümraniye zanlısı mahkemede

  Kuraklık Büyük Menderes’i de kuruttu

  İstanbul’da Afrika sıcakları

  Yardımsever Türkiye

  39 bin aday YDS’de ter dökecek

  Büyükelçilerle toplantı 27-28 Haziran’da

  Minibüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü

  Unkapanı Köprüsü’nde trafik kazası

  Şehir mekezindeki okullar satılsın

  Gürsoy: Türkiye icazetli demokrasiye zorlanıyor

  Adnan Oktar: Benim hiç pasaportum olmadı

  “Deniz parkları” atağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004