Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğit-Bir 30’uncu yılını kutladı

Eğitimciler Birliği Vakfı (Eğit-Bir) yeni adıyla Yeni Eğitimciler Derneği kuruluşunun 30’uncu yılını İstanbul Boğazı’nda düzenlediği yat gezisi ile kutladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen programda Avrupa Yakasından gelen üyeler Kabataş iskelesinden, Anadolu Yakasındaki üyeler de Beylerbeyi Camii iskelesinden geziye katıldı. Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan program da daha sonra Risâle-i Nur’dan kısa bir sohbet yapıldı.

Günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Eğit-Bir İstanbul Şube Başkanı Naci Tepir, 30 yıldır faaliyetlerini sürdüren derneğin görünür veya görünmez pekçok hizmeti olduğunu söyledi. Derneğin gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak başka bir dernek ve sendika ile mukayese edilemiyecek değerlere sahip olduğunu belirten Tepir, “Otuz yıldır demokrat eğitim misyonunu izleyen kuruluşun daha da genişlemesi için çalışmalıyız ve çalışacağız” dedi. Konuşmadan sonra, Eğit-Bir’in kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen ve vefat eden, Kurucu Genel Başkan Kadir Eren, Mustafa Canelli, Mustafa Özsoy, Hayrettin Özsoy, Yusuf Çınar, Osman İnan ve diğer vefat eden üyeler için düzenlen 10 hatimin duâsı yapıldı.

Hatim duâsından sonra söz alan Eğit-Bir Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi de, “Eğitimciler Birliği Vakfı 30 yıl önce kurulmuştur. Ölenlere rahmet diliyoruz. Kalanlara sağlık sıhhat ve afiyet ve hizmetlerde muvaffakiyet diliyoruz. Çağa ayak uydurmak zorundaydık. Eğitimciler Birliği Vakfı’nın kararıyla Eğitimciler Derneği haline dönüştük. Bazen ismi yanlış telâffuz ediliyor, yeni adı ve doğru adı Yeni Eğitimciler Derneği’dir. Öğretmenlerimizin yeni adresi olan Yeni Eğitimciler Derneği kuruluşunu tamamladı. Bir yıl içinde 5 ilde şube açtı. Üç yerde temsilcilik kurdu. Ve üye sayısı da bir hayli oldu. Elhamdülillah memnunuz, kültürel faaliyetlere devam ediyor.

“Eğer hedeflerinize sahip çıkıyorsanız varsınız. Sahip çıkmıyorsanız siz yoksunuz o zaman. Değerlerimize sahip çıkmaya devam edelim. Derneğimize sahip çıkalım. Sosyal kültürel faaliyetlerimize devam edelim. Bu gezi güzel, ama kısa bir gezi. Bir Avrupa turu düzenleyelim. Biz geçmişte Şam’a iki defa ziyaret düzenledik, Yeni Eğitimciler Derneği olarak. Şam’da 5 bin evliya yattığı söyleniyor. Gelin İstanbul buna merkez teşkil etsin. İstanbul Şubesi bize önderlik yapsın. Buradan Rumeliye, Avrupaya bir gezi yapalım. Balkanlara Kosova’ya, Viyana’ya ve bir de Şanlıurfa şubemizle Bursa şubemizle Güneye belki Hicaz’a kadar böyle bir gezi düzenleyelim inşaallah” diye konuştu.

Eğitimciler Birliği Vakfı’nın kurucuları arasında yer alan Hanefi Örnek te, derneğin kuruluşunu anlatarak, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Eğitimcilerin her zaman hizmetin ön saflarında yer aldığını belirten Örnek, “Mustafa Sungur da eğitimciydi ve aramızdan ayrılan rahmetle andığımız Mehmet Emin Birinci Ağabey de eğitimciydi. Hizmetler okullar çevresinde gelişebiliyor. Genç nesile ancak okullar vesilesiyle ulaşabiliyoruz. Hizmetlerimize daha çok çalışarak yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra kuruluşunun 30’uncu yılında Eğit-Bir’e yaptığı hizmetlerden dolayı Hasan Tanrıverdi, Naci Tepir, Hanefi Örnek, Şaban Döğen, Nejat Eren, Bestami Said Çiftçi, Mustafa Güreldi, İslâm Yaşar, İsmetullah Güler’e birer teşekkür plaketi verildi. İşi sebebiyle programa katılamayan öğretmenlerin plaketi İstanbul Şube Başkanı Naci Tepir’e verilirken, Kurucu Başkan Kadir Eren’in plaketi ise oğlu Selim Eren’e takdim edildi.

Öğle vakti Karadeniz çıkışında Poyraz Köye varan tekne burada mola verdi. Öğle namazını Poyraz Köyü Camisinde kılan dernek üyelerine daha sonra teknede öğle yemeği ve meyve ikram edildi. Kabataş’a dönüş için yola çıkıldı. Boğazdan geçerken edebiyatçı yazar İslâm Yaşar, boğazdaki tarihî yapılar ve olaylar hakkında bilgi verdi.

Geziye katılanlara ayrıca dernek tarafından çeşitli kitaplar hediye edildi. Geziye aileleriyle iştirak eden dernek üyeleri güzel bir gün geçirdiler.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gümrüklerde oy verme başladı

  Kanunsuz yasak ne olacak?

  Başörtüsü için kollarını kıpırdatmadılar

  Partilerin gündeminde depreme yer yok

  22. Dönemde Meclise ziyaretçi akını

  Babacan: AB korumacı politikaları terk etmeli

  2 başlıkta müzakereler açılacak

  KEİ’nin gündemi AB

  Orhan Doğan’ın beyin ölümü gerçekleşti

  Sosyal Güvenlik’te adam kayırma bitti

  Orman yangınları korkuttu

  Piknikçilere yangın uyarısı

  Anız yangını 10 evi yaktı

  Sıcak hava her yerde

  Muğla’da çöl sıcakları

  Mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmasın

  Sürücülere asfalt uyarısı

  Cami muslukları bir ayda 6 kez çalındı

  Nasreddin Hoca mayayı suyla çalacak

  Tuzlu suyu arıtmak iklime zararlı

  Deprem riski tartışılıyor

  Özfatura’dan Yeni Asya’ya ziyaret

  Eğit-Bir 30’uncu yılını kutladı

  90 yaşında fakülte bitirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004