Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KEİ’nin gündemi AB

KEİ 15. Yıl Zirvesi kapsamında düzenlenen KEİ Dışişleri Bakanları Toplantısında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, KEİ’nin ekonomi, bankacılık, finans, ulaştırma, akademik alanda çalışmalar yaptığını hatırlatarak, örgütün daha da geliştirilmesinde yeni zorluklarla mücadele edildiğini söyledi.

Bölgedeki gelişmenin ileriye götürülebilmesi için KEİ’nin daha da güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Memmedyarov, bölgesel etkiye sahip projelerin proje fonuyla hayata geçirilebileceğini vurguladı.

Memmedyarov, “Biz AB ile olan ilişkilerimizin stratejik önem taşıdığını düşünüyoruz. O nedenle her iki örgüt açısından çok daha ilerlemiş bir düzeyde işbirliğinin ve yakın diyaloğun tahsis edilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi.

Avrupa Komisyonu ile KEİ arasında yaratılan sinerjinin bu yönde atılmış önemli bir adım olduğuna inandıklarını belirten Memmedyarov, iki örgüt arasındaki işbirliğinin ilerletilmesinin hem Karadeniz bölgesi, hem de AB bölgesinin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, BulgaristanCumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile ikili bir görüşmeler yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ile bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile görüştü. Erdoğan; Kıbrıs’ta kalıcı adil bir çözümü birlikte destekliyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki süreç çok daha başarılı bir süreç olacaktır’’dedi.

Karamanlis: ‘’Uluslararası hukuka uygun olmayan veya gerilimlere neden olabilecek olan faaliyetlerden kaçınmamız gerektiği üzerinde mutabakata vardık’’ diye konuştu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, uluslararası camianın Karadeniz bölgesine ilgisinin giderek arttığını belirterek, ‘’Artan uluslararası ilgiden yararlanarak KEİ’yi, bölgenin potansiyelini harekete geçirecek etkin bir uluslararası örgüte dönüştürmeye çalıştırmamız gerekmektedir’’ dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Uluslararası Daimi Sekretaryası Genel Sekreteri Leonidas Chrysanthopoulos, Türkiye’nin dönem başkanlığının KEİ için çoğu faaliyet alanını kapsayan bir çalışma takvimi hazırladığını belirterek, bu faaliyetlerin kuruluşun hızlı ilerlemesini teşvik edeceğini bildirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, ‘’Karadeniz bizi yüzyıllar boyunca birleştirmiştir ve şimdi yine onun aracılığıyla birbirimizle temas içerisindeyiz. Ve biz bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Ama bazen sular o kadar derin ki bazen düşünmeden kıyıda kalmayı tercih ediyoruz’’ dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Avrupa Komisyonu ile yapılan ortak çalışmalar ve örgüt tarafından gerçekleştirilen reformların son dönemde zirvenin en önemli iki başarısı olarak ön plana çıktığını söyledi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuc Jeremic, ‘’Kosova’daki durum istikrarsız bir durumdur ve ihtilaf olarak düşünüldüğünde, temelde uluslararası sistemin istikrarı açısından da tehdit oluşturmaktadır’’ dedi.

/ İSTANBUL

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gümrüklerde oy verme başladı

  Kanunsuz yasak ne olacak?

  Başörtüsü için kollarını kıpırdatmadılar

  Partilerin gündeminde depreme yer yok

  22. Dönemde Meclise ziyaretçi akını

  Babacan: AB korumacı politikaları terk etmeli

  2 başlıkta müzakereler açılacak

  KEİ’nin gündemi AB

  Orhan Doğan’ın beyin ölümü gerçekleşti

  Sosyal Güvenlik’te adam kayırma bitti

  Orman yangınları korkuttu

  Piknikçilere yangın uyarısı

  Anız yangını 10 evi yaktı

  Sıcak hava her yerde

  Muğla’da çöl sıcakları

  Mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmasın

  Sürücülere asfalt uyarısı

  Cami muslukları bir ayda 6 kez çalındı

  Nasreddin Hoca mayayı suyla çalacak

  Tuzlu suyu arıtmak iklime zararlı

  Deprem riski tartışılıyor

  Özfatura’dan Yeni Asya’ya ziyaret

  Eğit-Bir 30’uncu yılını kutladı

  90 yaşında fakülte bitirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004