Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü için kollarını kıpırdatmadılar

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e Şanlıurfa ve Afyon’dan cevap verdi. Ağar, Erdoğan ve Gül’ün Çankaya seçimi için gösterdikleri gayretin onda birini başörtüsü ve imam hatipler için göstermesi halinde söz konusu meselelerin çözülmüş olacağını söyledi.

Ağar, “Bunlara gelince kolunuzu kıpırdatmıyorsunuz fakat şahsi meseleye gelince ortalığa dökülüyorsunuz. Allah’tan korkun” dedi.

Önceki gün Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda halka seslenen Ağar şunları söyledi:

“Bunlar Elazığ meydanında erkeklikten bahsediyorlar. Ama siyaseti öyle yapamıyorlar. Milletin arasında dedikodu yayıyorlar. ‘Ağar iyi adamdı ama dindar bir cumhurbaşkanı seçimine mani oldu’ diyorlar. Devletin her kademesinde çalıştım. Mehmet Ağar’dan bir tane Müslüman zarar gördüm derse bütün bu görevleri yapmamış sayarım. Güzel bir söz var. Kibirliye kibir etmek sadakadır. Bunlara sadaka vermek zorunda kaldım. 4-5 adayla mı geldin bana? Bu politikaların arkasında entrikalar olduğunu gören arkadaşın bile başbakan yardımcılığını bıraktı evine gidiyor.

Söyleyecek sözün kalmamıştı. Abdullah Gül’ü de yanına alıp meydanlarda ağlıyorsun. Sana bu millet ne verecek ya. Sana 367 mebus verdi ama hakkını veremedin. Mağduriyet pijaması içinde ağlamaya devam ediyorsun. Başbakanlık mağduriyet yeri değildir. Asıl mağdur esnaf, çiftçi, memur, işçidir, millettir.

“MÜBAREK DİNİMİZİN ARKASINA SAKLANMAYIN”

Çankaya seçimi için gösterdiğin gayretin onda birini gösterseydin bugün başörtüsü meselesi, imam hatip meselesi çözülmüştü. Bunlara gelince kolunuzu kıpırdatmıyorsunuz fakat şahsi meseleye gelince ortalığa dökülüyorsunuz. Allah’tan korkun. Allah kimseyi nefsi için Allah diye bağırtmasın. Mübarek dinimizin arkasına saklanmayın. Camiye siyaset soktunuz şimdi cami avlusuna girmekten korkar hale geldiniz.

DP, 60 seneden bu yana milletimizin dinine de diyanetine de büyük bir saygı ve sadakat içerisinde hizmet yaptı. Bunun istismarını yapmadan yolumuza devam etmek bizim temel meselemizdir. Ebediyete kadar milli ve manevi değerleriyle, cumhuriyet değerleriyle kavga etmeden kardeşçe bir arada yaşayarak yoluna devam edecektir.”

Ağar, konuşmasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en düşük profilli dışişleri bakanı olduğunu da iddia etti.

Miting sonunda Halkın Yükselişi Partisi Şanlıurfa birinci sıra adayı Halil Sarraf ve ilçe başkanı DP’ye katıldı. Ağar, katılanların rozetini parti otobüsünün üzerinde taktı.

Milletin gönlündeki mihrapları yıktınız

DP lideri Mehmet Ağar, dün de Afyon mitinginde vatandaşlara seslendi. Ağar, hükümetin seçim beyannamesini eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “2002 seçimlerinde seçim beyannamesine başörtüsünü yazdınız. Bugün ağzınıza almıyorsunuz. Sizin için 30 bin imam hatipli koştu. 2007 seçim beyannamesine YÖK’ü yazamıyorsunuz. Siyasette bunları istismar ettiniz. Kur’ân kurslarının binalarını yıktınız. Yaz tatilini bekleyemediniz. İktidar olmak için milletin gönlündeki mihrapları yıktınız. Niye o zaman geçen seçimde meydana çıkıp başörtüsü imam hatip dediniz?”

Konuşmasında anamuhalefet partisine de yüklenen DP lideri Ağar, “CHP’in üzerinde 1940’ların yansımaları var. Bir yerlere yaslanan tepeden bakan CHP, AKP ile hesaplaşamaz. Biz hesaplaşırız” diye konuştu.

Kemal BENEK / ŞANLIURFA/ AFYON

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gümrüklerde oy verme başladı

  Kanunsuz yasak ne olacak?

  Başörtüsü için kollarını kıpırdatmadılar

  Partilerin gündeminde depreme yer yok

  22. Dönemde Meclise ziyaretçi akını

  Babacan: AB korumacı politikaları terk etmeli

  2 başlıkta müzakereler açılacak

  KEİ’nin gündemi AB

  Orhan Doğan’ın beyin ölümü gerçekleşti

  Sosyal Güvenlik’te adam kayırma bitti

  Orman yangınları korkuttu

  Piknikçilere yangın uyarısı

  Anız yangını 10 evi yaktı

  Sıcak hava her yerde

  Muğla’da çöl sıcakları

  Mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmasın

  Sürücülere asfalt uyarısı

  Cami muslukları bir ayda 6 kez çalındı

  Nasreddin Hoca mayayı suyla çalacak

  Tuzlu suyu arıtmak iklime zararlı

  Deprem riski tartışılıyor

  Özfatura’dan Yeni Asya’ya ziyaret

  Eğit-Bir 30’uncu yılını kutladı

  90 yaşında fakülte bitirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004