Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MÜSİAD: Yeni ve sivil anayasa şart

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından açıklanan 2007 yılı Ekonomik Görünüm Raporu’nda, “Son yıllarda yaşadıklarımız Türkiye’nin sivil bir Anayasa’ya ne kadar çok ihtiyacı olduğunu tartışılamayacak boyutlarda ortaya çıkarmıştır” denildi.

MÜSİAD tarafından açıklanan 2007 yılı Ekonomik Görünüm Raporu’nda, seçimlerden sonra kurulacak 60. hükümetin; adil, şeffaf ve rekabetçi ekonomi için yeni ve özgün bir programa ihtiyacı olduğu vurgulandı. MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanan raporda, yargı kararlarının, yargının işlemesi, mahkemelerin benzer davalarda çelişen kararlarının bazı durumlarda hukuki karmaşaya yol açtığı ve ekonominin önünü tıkayabildiği belirtildi. Raporda, şunlar kaydedildi:

“Ayrıca son yıllarda yaşadıklarımız Türkiye’nin sivil bir Anayasa’ya ne kadar çok ihtiyacı olduğunu tartışılamayacak boyutlarda ortaya çıkarmıştır. Gecikmiş adalet, adalet değildir prensibinden hareketle adil yargılamayı ihlâl eder nitelikteki sorunların önüne geçebilmek için öncelikle yargının hızlandırılarak kaliteli ve nitelikli eğitim vermesi konusunda toplumsal uzlaşma sağlanması olmazsa olmazların başında gelmektedir. Öte yandan iş dünyası açısından da kamu reformunun daha fazla gecikilmeksizin çıkarılması gerekmektedir. Bilindiği üzere, çok ciddi yükler oluşturan kamu mevzuatındaki yükler ve bürokratik engeller ekonominin gelişmesini olumsuz etkilemektedir.’’

En önemli sorunun işsizlik ve tarımın dönüşümü, en acil tedbirin mesleki ve teknik eğitim ile YÖK reformu, en korkutucu senaryonun siyasi kaos ve istikrarsızlık, en zararlı çözümün aşırı ölçüsüz ve kamunun mali disiplinini tehlikeye atacak vaatler olduğu ifade edilen raporda, MÜSİAD’ın hükümetten beklentileri başlığı altında şu görüşlere yer verildi:

‘’Yeni ve sivil karakterli bir Anayasa yapılmalı. Yargı reformu konusunda hızlı adım atılmalı. Kamuda personel reformu ve yeniden yapılanma. Makro ekonomideki istikrar ortamı korunmalı. Sosyal Güvenlik Reformu 1 Ocak 2008’de uygulanmalı. Mikro istikrar ve rekabetçi ekonomi için girdi maliyetleri düşürülmeli. YÖK reformu gerçekleştirilmeli. Mesleki ve teknik eğitim geliştirilmeli. Aktif istihdam politikası geliştirilmeli. İstihdam üzerindeki kamu yükleri azaltılmalı. Emek piyasasının katılıkları çözülmeli. Dış ticaret açığına karşı sanayi stratejisi. Girdi üreten sanayiler desteklenmeli. Sanayi ve yatırım envanteri biran önce tamamlanmalı. Teşvikler, sektörel ve bölgesel öncelikli olmalı. KOBİ’lere destekler artırılmalı. Enerji yatırımları hızlandırılmalı.’’

/ İSTANBUL

29.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DP: Başörtüsü yasağını biz kaldıracağız

  Demokrasi değil, nev'i şahsına münhasır sistem

  Genelkurmaydan emekli subaylara soruşturma

  Baykal: AB ile demokratikleşme olmaz

  AB süreci: Yavaşlamadan herkes sorumlu

  MÜSİAD: Yeni ve sivil anayasa şart

  Sıcaklıklar azalacak

  CHP ile bir arada olunmaz

  Sivas Barosu: 2 Temmuz araştırılmadı

  Türkiye, şartları yerine getirirse AB’ye üye olur

  “Memuru ciddiye almayana oy yok”

  Yaylalar sığınak oldu

  Türkiye, Ortadoğu’da baba rolünde

  Yargıtay 2. Daire’ye yeni başkan

  Şemdinli’de redd-i hakim talebine red

  Sağlıkta personel sıkıntısı

  İnternet yalnızlaştırıyor

  Boşanmalar azaldı

  Marmaray’da ikinci tüp de batırılıyor

  8-10 YTL’ye sıcakta çalışıyorlar

  20 bin anne aynı anda kitap okuyacak

  Kamu sınavla personel alabilecek

  Töre cinayetinde üniversite mezunu da var

  Flamingoların göç alışkanlığı değişti

  Su, sesi de güzelleştiriyor

  Anne ölümleri dünyanın derdi

  Yükselen vücut ısısı beyne zarar verebilir

  Park ve bahçelerdeki havuzlara girilmemeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004