Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP: Başörtüsü yasağını biz kaldıracağız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, AKP ve CHP’nin başörtüsü yasağının devam etmesini istediğini, her iki partinin de sorunu siyasi malzeme olarak kullandığını söyledi. Ercan, DP’nin başörtüsü yasağını istismar etmeden çözeceğini ve bunu seçim beyannamesinde de yer vereceklerini açıkladı.

Son günlerde başörtüsü üzerinden başlayan polemikleri Yeni Asya’ya değerlendiren DP Genel Başkan Yardımcısı Ercan, “Çare Var” adlı seçim beyannamesinde başörtüsünü çözeceklerini ve bu konuda kararlılık göstereceklerini ifade etti.

BAŞÖRTÜSÜNE ŞİMDİLİK İHTİYAÇLARI YOK

Ercan, şunları söyledi: “Hükümet başörtüsünün öncelikli meselesi olmadığını söylemişti. Nasıl olsa geçmişte bunları kullanarak iktidar olmuş. Şimdi onlara lâzım değil ki. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıklama yapmıştı, ‘toplumun yüzde 1.5’u başörtüsünü sorun yapıyor. Onların dışında halkın bir sorunu yok, bunu bir sorun olarak görmüyor’ demişti. Başbakan da ‘benim öncelikli meselem bu değil’ dedi. Hatta pek çok defa seçimden önce böyle bir vaadde bulunmadığını söyledi.

AKP’nin Mecliste büyük bir sayısal çoğunluğu var. Kaldıki muhalefet olarak biz kendisine bu konuda destek vereceğimizi söyledik. Aslında başörtüsünü yasaklayan ne anayasa hükmü var ne de yasalarda böyle bir hüküm var. Tamamen uygulamadan kaynaklanıyor.

DİNE İSTİSMAR ETMEDEN HİZMET EDİLİR

Siyasî iktidarın bu konuda geçmişte bu değerleri siyasî istismar konusu yaptığı için bu noktada karşı bir direniş, belli kurumların bir tavır alışları var. Bu değerleri sürekli siyasetin malzemesi haline getirirseniz bu etki tepki meselesidir. Oysa dine hizmet olayı ayrı bir şeydir. Dini siyasî çıkarına kullanmak, dini kendine hizmet ettirmek ayrı bir şeydir. İktidar, muhalefet hemen her alanda dine hizmet edecektir. Görevdir. Nasıl ki maddî kalkınma siyasetin sorumluluğundaysa manevi yücelmeyi de sağlamak elbetteki siyasetçinin görevidir. Ama bunlar bu değerler üzerinden siyaset yaptıkça toplumda gerilime yol açıyor. Gerilim yaşanınca sorunu çözmek güçleşiyor. O zaman dayatma, baskı geliyor.

AKP-CHP BİRBİRİNİ BESLİYOR

AKP bu sorunu çözmek istemiyor aslında. Çünkü bu sorun ortada dursun, sürekli kullanabileceği bir şey kalsın. Ama bu sorun üzerinden sürekli muhafazakârlık gösterisi yapıyor. O konuda adım atıyor gibi gözüküp sonra da ilgili kurumlarla polemiğe girip geri adım atıyor. Bunu çözmek istiyor görüntüsü vermeye çalışıyor. Ancak o noktada bir kararlılığı ve niyeti yok. Sürekli geri adım atıyor. Sonra da halka ‘bak ben adım attım ama birileri buna engel oluyor. Bu sebepten çözemiyoruz’ diye propaganda yapıyor.

Aslında bu sorunu CHP de ortada kalsın istiyor. CHP de farklı bir yönden yaklaşıyor. Bu sorun ortada durdukça laiklik üzerinden siyaset yapıp o kesimlerden oy almaya çalışıyor. CHP de AKP de birbirine benzer yapı aslında. Birbirlerini besleyerek ve kollayarak siyaset yapıyorlar. Gerilim politikası üzerinden siyasî rant elde etmeye çalışıyorlar. Yaptıkları bu.”

Kemal BENEK / ANKARA

29.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DP: Başörtüsü yasağını biz kaldıracağız

  Demokrasi değil, nev'i şahsına münhasır sistem

  Genelkurmaydan emekli subaylara soruşturma

  Baykal: AB ile demokratikleşme olmaz

  AB süreci: Yavaşlamadan herkes sorumlu

  MÜSİAD: Yeni ve sivil anayasa şart

  Sıcaklıklar azalacak

  CHP ile bir arada olunmaz

  Sivas Barosu: 2 Temmuz araştırılmadı

  Türkiye, şartları yerine getirirse AB’ye üye olur

  “Memuru ciddiye almayana oy yok”

  Yaylalar sığınak oldu

  Türkiye, Ortadoğu’da baba rolünde

  Yargıtay 2. Daire’ye yeni başkan

  Şemdinli’de redd-i hakim talebine red

  Sağlıkta personel sıkıntısı

  İnternet yalnızlaştırıyor

  Boşanmalar azaldı

  Marmaray’da ikinci tüp de batırılıyor

  8-10 YTL’ye sıcakta çalışıyorlar

  20 bin anne aynı anda kitap okuyacak

  Kamu sınavla personel alabilecek

  Töre cinayetinde üniversite mezunu da var

  Flamingoların göç alışkanlığı değişti

  Su, sesi de güzelleştiriyor

  Anne ölümleri dünyanın derdi

  Yükselen vücut ısısı beyne zarar verebilir

  Park ve bahçelerdeki havuzlara girilmemeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004