Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Riyad, Bağdat’a elçilik açacak

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu turu kapsamında gittiği Suudi Arabistan’dan, ABD Başkanı George Bush’un Ortadoğu barışı için tavsiye ettiği konferans fikrine destek aldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el Faysal, Rice’la yaptıkları görüşmeden sonra ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in de katıldığı basın toplantısında, “olumlu yanları çok olan bu girişimi memnuniyetle karşıladıklarını” söyledi. “Bakan Rice’dan katılım için dâvet aldığımızda, konferans düzenlendiğinde bunu tartışır ve katılımımızı kesinleştiririz” diyen Faysal, barış için uluslararası toplumda güçlü bir çaba olduğunu ve İsrail’in bu çabaya karşılık vermesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Faysal ayrıca, 1990’dan beri Irak’ta elçiliği olmayan Suudi Arabistan’ın, Bağdat’ta büyükelçilik açılmasına karar verdiğini belirterek, “Irak hükümetini desteklemek için Bağdat’ta büyükelçiliğimizi nasıl açabileceğimiz konusunda çalışmak üzere bir heyet göndermeye karar verdik” dedi. Faysal, büyükelçiliğin açılma tarihinin gizli olduğunu kaydetti.

Faysal, güvenlik ve terörizmle mücadele konusunda Irak’la daha sıkı işbirliği içinde olma umutlarını, Rice’a ilettiklerini söyledi. Irak hükümetiyle zaten iyi ilişkileri olduğunu belirten Faysal, Asya Kupası final maçına gönderme yaparak, “Hatta iyi niyetimizin göstergesi olarak futbol takımlarının kazanmasına bile izin verdik” diye konuştu.

/ CİDDE

02.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maliki topal ördek

  Irak’ta 190 bin silâh kayıp

  En büyük BM gücü Darfur’a

  Riyad, Bağdat’a elçilik açacak

  Irak’ta sivil kayıplar arttı

  Moskova Abbas’dan sonra Hamas’ı da ağırlayacak

  Negroponte’ye göre acil çekilme felâket olur

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Esat, Golan’ın tamamını istedi

  İsviçre’de, Müslümanlar için araştırma

  Phoenix Mars’ta buz inceleyecek

  Hollywood’u güvercinler bastı


 Son Dakika Haberleri